Velkommen til GamlaVærket: Hvor historisk sjarm møter moderne komfort

2 hours ago 5



GamlaVærket er et urbant gjestehus med dype røtter i Sandnes’ industri- og kulturhistorie. Bygningene som tidligere huset teglverksarbeidere, pottemakere og slaktere er nå et sosialt samlingspunkt for gjester fra nært og fjernt.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Det opprinnelige GamlaVærket, etablert i 1783, var det første store teglverket i Sandnes og markerte begynnelsen på byens industrihistorie. Driften ble senere utvidet til å inkludere et potteri, noe som la grunnlaget for den rike potteritradisjonen som Sandnes er kjent for i dag. Denne kombinasjonen av tegl- og pottemakerhåndverk ble en viktig drivkraft for byens utvikling, og arven lever videre i GamlaVærket.

– I dag er GamlaVærket et levende monument som har tilpasset seg den moderne verden. Ved å bevare autentiske elementer fra stedets historie er det skapt en atmosfære der gammelt og nytt møtes, forteller hotelldirektør Nicolas Maffini.

 Hotelldirektør Nicolas Maffini mener GamlaVærket er helt ulikt alt annet du finner av gjestehus og hotell i Sandnes.

STOLT: Hotelldirektør Nicolas Maffini mener GamlaVærket er helt ulikt alt annet du finner av gjestehus og hotell i Sandnes.

GamlaVærket er også en viktig del av Sandnes-modellen, som kombinerer tradisjon og innovasjon for å bevare byens industrielle og kulturelle arv. Denne modellen gjør det mulig for GamlaVærket å hedre fortiden samtidig som de møter dagens forventninger til komfort og kvalitet. Som medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder er GamlaVærket forpliktet til å bevare kulturarven samtidig som gjestene nyter moderne komfort og førsteklasses service.

Balansen mellom historie og modernitet er det som gjør GamlaVærket til en unik plass å besøke. Med stedets historiske røtter og fokus på kvalitet, inviteres gjestene til å oppleve det beste fra begge verdener – der fortid og nåtid møtes for å skape minner for fremtiden.

– Den autentiske innredningen gir deg følelsen av at stedet en gang var et fullt operativt teglverk, forteller hotelldirektøren.

Historisk sjarm – moderne komfort

– Når du besøker oss, tar du samtidig en reise tilbake i tid. Hvert hjørne av hotellet og restauranten gir små hint om byggenes fortid. Det gamle teglverket er nå en stemningsfull restaurant, og de tradisjonelle trebyggene i Langgata rommer ærverdige hotellrom, sier Nicolas Maffini.

– Det oser av sjel i hver eneste vegg.

De ansatte ved hotellet er lidenskapelig opptatt av å bevare stedets industrielle arv. Dette har vært spesielt viktig når de i år har gjort om en del av det tidligere Monsen Slakteri til 17 nye hotellrom – eller værelser.

 Værelser.

NYTT: Deler av gamle Monsen Slakteri er nå omgjort til 17 moderne hotellrom, eller som det heter på GamlaVærket: Værelser.

– De nye rommene er en perfekt blanding av eleganse og den røffe «fabrikkstilen». Vi har bevart betongveggene og det industrielle uttrykket, samtidig som vi har sørget for moderne komfort. Målet er å skape unike og minneverdige opplevelser for gjestene våre.

Drømmer du om å tilbringe en natt i historiske omgivelser? Bla gjennom bildekarusellen for å se flere bilder av værelsene:

– En helt spesiell atmosfære

GamlaVærket er mer enn bare et sted å sove – det er et levende samlingssted for både byens innbyggere og tilreisende. Her ligger alt til rette for å samle venner og familie til minneverdige feiringer.

– Atmosfæren på GamlaVærket er noe helt spesielt. Uansett om du bor her eller bare kommer innom restauranten, vil du føle deg hjemme. Den intime stemningen og gjestfriheten gjør at oppholdet føles personlig og avslappet, fortsetter hotelldirektøren.

 En god plass for å feire livets små og store begivenheter.

LUNT: En god plass for å feire livets små og store begivenheter.

Med den nye romkapasiteten håper hotellet å tiltrekke seg enda større grupper til både sosiale og profesjonelle arrangementer.

– Nå har vi totalt 55 rom, noe som gjør oss godt rustet til større arrangementer som bryllup, bedriftsamlinger eller andre feiringer – livets merkedager som vi kaller det på GamlaVærket. Hvis det skulle være behov for flere rom, har vi også gode samarbeid med andre hoteller i nærheten.

Bla i bildekarusellen for en smakebit på hva du kan forvente som gjest på GamlaVærket:

Norsk mattradisjon på sitt beste

GamlaVærkets restaurant er kjent for sitt enkle, men smakfulle konsept, med fokus på norsk husmannskost laget av lokale råvarer.

Her kan du nyte alt fra en enkel kopp kaffe ved peisen til en full tre-retters middag i historiske omgivelser. Menyen er basert på norske råvarer og tradisjonelle oppskrifter.

Rett ved hotellet finner du også Emanuels Plass, en sjarmerende kafé hvor lokalbefolkningen gjerne møtes for en kopp kaffe eller en lett lunsj etter en tur i gågata.

– Vi tilbyr også et privat tasting room for spesielle anledninger, enten det er et lukket selskap eller en spesiell kveld med familie og venner, tipser hotelldirektøren.

– Restauranten på GamlaVærket er definitivt en av byens perler. Det er en koselig setting med sjarmerende service. I det fine sommerværet kan du velge å sitte ute, men akkurat nå er det nok mer aktuelt å holde varmen i vinterhagen med utsikt over gaten.

 Emanuels Plass Café er en populær plass i de kjølige vintermånedene.

PEISKOS: Emanuels Plass Café er en populær plass i de kjølige vintermånedene.

Når det er kaldt og surt ute, trekker lokalbefolkningen inn til peisen på Emanuels Plass Café for å nyte en kopp varm kaffe eller kakao.

– Vi har også sittegrupper omgitt av gamle murvegger og stearinlys.

Den ultimate førjulsopplevelsen

Snart skal GamlaVærket igjen pyntes til jul. Duften av nystekt ribbe og pinnekjøtt fyller restauranten og setter rammen for en uforglemmelig førjulsopplevelse.

– Fra 15. november er det tradisjonsrik julemat som står på menyen. Enten du planlegger et stort julebord med kolleger eller en mindre julelunsj med venner, har GamlaVærket noe for alle. Velkommen skal dere være! avslutter hotelldirektøren.

Read Entire Article