Varsler oppvask på hotellet etter fransk kjempesmell: - Vondt å se på

2 weeks ago 12



Det ble en skrekkelig Champions League-kveld for Kolstad i Frankrike. Nå venter en brutal gjennomgang av hva som skjedde mot Nantes på hotellet.

Kolstad-trener Stian Gomo beskriver kampen mot Nantes som noe av det verste han har vært med på i Kolstad. Her fra kampen mot Elverum lørdag, som også endte med tap. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Anne-Marit Dahl

    Anne-Marit Dahl

Publisert: 10.10.2024 22:18 | Oppdatert: 10.10.2024 23:00

Nantes – Kolstad 44–27 (26–11), Champions League, gruppespill

– Det meste som kunne gå galt, det gikk galt. Det er noe av det verste jeg har vært med på, sier en brutalt ærlig Kolstad-trener, Stian Gomo til Adresseavisen.

Da hadde han akkurat sett laget sitt bli utspilt og ydmyket av Nantes.

Gomo utdyper:

– Vi står med lua i hånda. Vi taper alt: Målvaktsdueller. Uttellingen. Tekniske feil. Ankomstspillet … Det er totalkollaps.

Skal snakke ut

Etter stortapet skal Kolstad dra tilbake til hotellet, og der blir det møte før spillerne går til sengs.

– Vi skal spise og så skal vi ha en «sit down». Vi skal snakke om det vi har vært med på og gå en grundig runde. Vi trenger å sette ord på dette, sier Gomo.

Både Nantes og Kolstad sto med én seier på tre kamper før torsdagens oppgjør i Frankrike.

Sigvaldi Gudjonsson og Kolstad reiser hjem fra Frankrike uten poeng og med stygge sifre i målprotokollen etter torsdagens gruppespillkamp i Champions League. (Arkivfoto) Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Uten Torbjørn Bergerud og Sander Sagosen, som begge er skadet, sto Kolstad overfor en tøff oppgave i en arena som Kolstad-trener Christian Berge på forhånd beskrev som en av Europas tøffeste.

Og tøft ble det.

Nantes var effektive og spilte med høyt tempo fra avkast. De fant rom i Kolstads forsvar i nesten hvert eneste etablerte angrep, samtidig som de utnyttet Kolstads tekniske feil og skuddbom og viste sin kontringsstyrke.

– Kampen er over etter 20 minutter. Det var vondt å se på, sier Gomo.

Nantes ledet 26–11 til pause. Adrian Aalberg og Sigvaldi Gudjonsson ble toppscorere for Kolstad med tre mål hver i den første omgangen.

– I pausen prøver vi å si hva vi mener. Vi snakker om restart, men det blir veldig kunstig, erkjenner treneren.

– Overrasket og skuffet

I andreomgangen scoret Aalberg fem mål til, men hans Kolstad var aldri i nærheten av å skape spenning i kampen.

Vertene lekte seg med Kolstad som ble sendt hjem med det største tapet i sin Champions League-historie. I fjor tapte de med elleve mål mot Zagreb på det meste.

Den kampen endte 31–20.

Stian Gomo mener torsdagens opplevelse mot Nantes er verre. Og han bruker ikke skader som unnskyldning.

– Vi mangler bare Torbjørn på laget som slo Zagreb. Jeg er både overrasket og skuffet. Vi manglet energi og ærgjerrighet. Jeg syns dette er mye verre enn det som skjedde i Zagreb i fjor. Jeg har ikke vært på noe lignende i Kolstads historie. Det var spesielt, og det her litt nytt.

Han fortsetter:

– Jeg trodde ikke det gikk an å prestere slik på internasjonalt nivå.

– Hvordan skal dere snu dette?

– Vi har ikke veldig god tid, men samtidig har vi muligheten til å reise oss igjen ganske fort. Nå har vi hatt to tøffe opplevelser (tapet mot Elverum lørdag og dette mot Nantes), sier Stian Gomo.

Vi fulgte kampen med chat her.

Read Entire Article