Var ryktet til Manchester United. Nå er han klar for Fulham.

1 month ago 14



For andre sommer på rad bytter Berge klubb. Nå flytter han til London.

Foto: Simon Dael

Publisert: 22.08.2024 10:58 | Oppdatert: 22.08.2024 11:11

Den norske midtbanespilleren Sander Berge er klar for Premier League-klubben Fulham. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler.

– Det føles fantastisk. Det har vært litt frem og tilbake de siste ukene, men nå sitter jeg endelig her i drakten på dette vakre stadionet og vet at fremtiden min er her, sier Berge.

VG kunne tidligere torsdag opplyse om at den medisinske testen var i boks og at Berge trener med Fulham med torsdag formiddag.

Han har signert en femårskontrakt med opsjon på ett ekstra år, slik Fabrizio Romano skriver.

 Sander Berge blir Fulham-spiller. Foto: Joupin Ghamsari

Etter det VG erfarer er overgangssummen på 20 millioner pund pluss fem millioner i bonuser, noe som betyr en totalramme på nesten 350 millioner kroner.

– Fulham har alltid vært et lag som har begeistret meg. Jeg har spilt her både i Championship og Premier League, og måten de spiller på er fantastisk. Klubbens DNA er å være dominerende, aggressiv, offensiv og spille fin fotball, og jeg tror det passer meg, legger han til.

Fulham får besøk av Leicester på lørdag klokken 16.

Før Fulham kom på banen hevdet flere britiske medier at Manchester United var ute etter Berge. Ifølge tabloidavisen Daily Mail skal også de ha lagt inn et bud nylig.

Mandag meldte The Athletic at Fulham hadde fått godkjent et bud på den norske landslagsspilleren Sander Berge. Nyheten sprakk etter at Berge ikke var en del av troppen da Burnley serieåpnet med 5-0-seier mot Cardiff på lørdag.

VG kunne opplyse at Sander Berge og hans agent Morten Wivestad var på plass i London, og den medisinske testen gjensto før han signerte.

Berge spilte 37 kamper for Burnley forrige sesong - som endte med nedrykk. Hans eneste mål kom mot nettopp Fulham i desember i fjor.

Fra 2020 til 2023 spilte han i Sheffield United. Totalt fire år har Berge tilbrakt i England.

Han har også spilt for Asker, Vålerenga og Genk.

På A-landslaget står Berge med 46 kamper og ett mål.

Read Entire Article