Var pottesure etter førsteomgangen - pausepraten hjalp

1 week ago 11



Kolstad-spillerne var pottesure etter førsteomgangen. Pausepraten hjalp.

Simon Jeppsson og Magnus Søndenå var ikke fornøyde da de gikk til pause mot Zagreb. Da hadde Kolstad rotet bort en seksmålsledelse. Foto: Therese Alice Sanne

Publisert: 25.09.2024 22:02

Kolstad - Zagreb 29–25 (13–13), gruppespillet, Champions League

Simon Jeppsson tok ansvar da Sander Sagosen ble skadet før 12 minutter var spilt.

– Det er derfor jeg er her. For å spille slike kamper. Det er bare å gå inn å nyte og gjøre alt det man kan, sier bakspilleren som også fikk ansvar i forsvar etter pause.

– Jeg syns vi slåss som dyr bakover. Alle sammen. Og med Torbjørn bakerst som skriker på oss. Jeg er så stolt over alle sammen, sier Jeppsson som nå krysser fingre for at Sander Sagosen ikke blir satt ut av spill i lang tid etter smellen han fikk i skuldra.

Les også

Sendt til sykehus

«Ganske bly»

Men stemningen da Kolstad gikk til garderoben til pause var ikke høy. Da hadde nemlig vertene rotet bort en seksmålsledelse, og på lystavla sto det 13–13.

– Vi gikk jo inn pottesure. De siste seks minuttene før pause definerer følelsen du går i garderoben med... Vi var merket av dette var «ganske bly», sier Magnus Søndenå.

Les også

Kolstad leverte storspill da Sagosen gikk av banen med skade

Trenerduoen Christian Berge og Stian Gomo fokuserte på det som var bra før pause - selv om de rotet bort en klar ledelse. Etter hvilen hevet laget seg. Foto: THERESE ALICE SANNE

Men så trekker han fram det som skjedde i pausepraten:

– Jeg syns jo det ble sagt ganske mye fornuftig, og trenerne skal iallfall ha ros for at de var bevisst på at det var mye bra. Og det skulle vi ta med oss, sier Søndenå.

Og etter pause kjempet Kolstad seg tilbake og kontrollerte til slutt kampen inn til en firemålsseier.

– Jeg syns, spesielt i forsvar, at vi var på jobb fra start i andreomgangen. Og så ble det bare bedre og bedre utover i kampen, sier Søndenå.

– Nøkkelkamp

Kolstad sto poengløse i gruppespillet etter å hadde tapt mot Champions League-favorittene Barcelona og Magdeburg før onsdagens kamp.

Duoen er klar på at Zagreb-kampen var en nøkkelkamp med tanke på mulighetene for kvartfinale. Da må Kolstad bli topp seks i pulja som teller åtte lag.

– Vi hadde som tydelig mål fra start at dette er en nøkkelkamp for oss. Her forventet vi våre første poeng. Det var vår egen forventning til oss selv, sier Søndenå.

– Vi har ingenting i Champions League å gjøre om vi ikke har tro på at vi kan vinne hver eneste kamp. Vi skal spille med hjertet ute på banen, så får vi se hvor langt det rekker, legger Jeppsson til.

Kolstad leverte en forsvarskamp mot Zagreb som trener Stian Gomo beskriver som noe av det beste han har sett av laget. Foto: THERESE ALICE SANNE

– Stolt

Kaptein Sigvaldi Gudjonsson mener Kolstad vant kampen fordi de ville mer enn Zagreb.

Ellevemålsscorer og kaptein Sigvaldi Gudjonsson var stolt av hvordan Kolstad fightet mot Zagreb. Foto: THERESE ALICE SANNE

– Den innstillingen. Den fighten. Det skal vi ta med oss videre, sier han og legger til:

– Jeg er veldig stolt over hvordan guttene framstår, spesielt etter at Sander (Sagosen) ryker ut med skade. Det gir oss kanskje litt blod på tann, selv om det selvfølgelig er veldig trist, sier kapteinen som ble toppscorer med sine elleve mål i kampen.

Han merket trøkket fra nesten 5000 tilskuere på tribunen og så innsatsen lyse i øynene til lagkameratene.

– Jeg tror de reiser hjem herfra med ganske vondt i kroppen, sier Torbjørn Bergerud som roser jobben som lagkameratene la ned i forsvar mot Zagreb. Foto: Therese Alice Sanne

– Det hjalp kanskje litt at vi tapte mot Zagreb i fjor. Da tapte vi litt på energi, nå matcher vi dem og har langt mer energi. Vi manglet litt energi fra start mot Barcelona og Magdeburg, men den galskapen vi viste nå - spesielt i forsvar...Da hjelper vi hverandre. Det er gøy, sier han.

Benedikt Gunnar Oskarsson var et eneste stort smil etter kampslutt.

Benedikt Gunnar Oskarsson bidro med viktig scoring i intense sluttminutter mot Zagreb. Foto: Therese Alice Sanne

Til tross for noen skuddbom underveis, var han treffsikker i de intense sluttminuttene.

– Du kan ikke tenke for mye på sjansene som du bommer på. Du må bare se framover og score neste gang, sier 21-åringen som beskriver det som en fantastisk følelse å på hjemmebane i Champions League.

Read Entire Article