Var klar for annen norsk klubb – så ble Barry sendt på dør

2 hours ago 3



Han har fulgt i fotsporene til El Hadji Malick Diouf som ble solgt til Slavia Praha for over 30 millioner i vinter. Men historien om Mamadou Thierno Barry kunne vært helt annerledes.

SUKSESS: Mamadou Thierno Barry har vært en kjempesuksess i TIL-drakten siden han ble signert dagen før seriestarten i år. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Det store spørsmålet rundt midtstopperen fra Senegal nå, er hvor lenge TIL får beholde 19-åringen.

Han ble signert dagen før seriestarten i år fra Mawade Wade Academy og har vært en åpenbaring i TIL-drakten.

Men senegaleseren kunne vært i en helt annen norsk klubb.

Under showet «Tromsøball Live» på Blårock onsdag kveld, avslørte TIL-speider Tore Rismo, som var med å hente Barry til Tromsø, at spilleren kunne endt i Haugesund i fjor. Faktisk var han i utgangspunktet klar for TILs eliteseriekonkurrent.

AVSLØRING: Tore Rismo har et bredt kontaktnettverk i afrikansk fotball, og var en av de som sørget for at Mamadou Thierno Barry havnet i TIL rett før sesongstart i år. Foto: Filip Ellingsen

Kontrakten ble kansellert

– Han dro dit, bodde i det såkalte «African house» i Haugesund der de har satset på volum. Han trente med dem i tre uker, stort sett med andrelaget. De så at her er det noe, så skrev de kontrakt med han, fortalte Rismo.

– Barry var fantastisk lykkelig og fikk endelig realisert drømmen sin om arbeid i Europa. Så sendte Haugesund kontrakten inn til godkjenning hos fotballforbundet.

Og da søknaden havnet på kontorene på Ullevaal, snudde alt for midtstopperen.

– Det er begrensning på maksimalt antall utlendinger du kan ha i en stall. Det her var nummeret over. Så den kontrakten ble kansellert, og han ble sendt tilbake med hue mellom beina, fortalte Rismo.

– Da han kom ned til akademiet der var han knust. De fem-seks første ukene var han helt knust. Så begynte de å bygge han opp, og så fikk han en ny mulighet.

Sterk i troen

Mamadou Thierno Barry selv husker naturlig nok sitt første Norge-opphold. Han bekrefter Rismos versjon om at han ble «offer» for utlendingskvoten til FK Haugesund, og dermed måtte reise hjem til Senegal uten kontrakten de var enige om.

– Jeg fikk kontrakt, men signerte aldri, for det var noen problemer og jeg tror det handlet om at det var for mange utenlandske spillere, sier Barry til iTromsø.

For en ung, afrikansk spiller, er å få en kontrakt i Europa ofte det store målet. Barry var fast bestemt på å slå sterkt tilbake etter kontraktskanselleringen i Haugesund.

– Gud ga meg ikke den sjansen da, men jeg er sterk i troen og trodde alltid det ville komme en ny mulighet. Det er det som skjer i Tromsø nå og jeg føler meg veldig bra, sier Barry.

19-åringen har kontrakt med «Gutan» ut 2028, men verken han eller klubben tror han blir så lenge.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir, sier Barry smilende.

Starten på noe stort?

Tore Rismo la ikke skjul på under showet onsdag hvor gledelig han syns utviklingen i Barrys historie er.

– Det er så artig. Til og med etter senegalesiske forhold var han lutfattig. Enslig mor, eide ikke nåla i veggen og akademiet har holdt liv i han siden han var 13 år.

– Så kommer han hit og opplever det han opplever nå. Han har det bra. Han tjener penger. Kanskje er dette starten på noe stort. Det vet vi ikke enda, men uansett så er det her gøy, la Rismo til.

– Det er artig for oss som holder på med det her, og det er forhåpentligvis litt ok for supporterne også, avsluttet Rismo til applaus fra de fremmøtte på Blårock.

Read Entire Article