Vant storkamp etter kontroverser: – Egne regler for Storhamar

3 hours ago 6



Da Storhamar utlignet i den andre perioden kokte det på Vålerenga-benken. TV 2-ekspert Erik Follestad mener scoringen aldri burde blitt stående.

 Storhamar slo Vålerenga 2–1 etter overtime. Her fra fjerde semifinale på Jordal Amfi i vår. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 12.10.2024 20:51 | Oppdatert: 12.10.2024 21:08

VG Live

– Vi skulle aldri kommet dit. Det er poenget. Schneider slår bort køllen (til Linus Rosdahl). Han blir stående der uten kølle. Der kunne dommeren blåst, og burde kanskje blåst. I stedet fortsetter de spillet og det blir 1–1. De burde blåst før. Når Schneider slår bort køllen med vilje er det utvisning og de bør blåse. Det er fasiten, som mange sier, sier TV 2s hockeyekspert Erik Follestad etter andre periode.

Situasjonen han sikter til er i forkant av utligningen til Storhamar. Nevnte Schneider fikk etter hvert pucken og slo inn til Adrian Danielsen som dyttet bort Rosdahl og satt pucken i nettet. Vålerenga-trener Fredrik Andersson raste og kastet taktikktavlen i raseri på benken. Han var ikke blid etter kampslutt.

– Får man hjelp av andre enn spillerne på isen, så er det ikke så vanskelig å vinne. Det finnes de som skal håndheve reglene på isen som kanskje ikke har samme regler til begge lag i dag, sier en tydelig frustert Vålerenga-trener.

Fredrik Andersson

Vålerenga-trener siden 2022.

Sølv i VM med Sverige som spiller fra 1990.

– De (dommerne) gjør en feil før 1–1?

– Ja, det er soleklart. Det er to «cross checkinger» og en «interferance». Men det er vel noen egne regler for Storhamar, fortsetter Andersson.

Storhamar-trener Patrick Thoresen er ikke enig i at dømmingen var fordelaktig for Storhamar.

– Nei, det tror jeg ikke lyser så veldig gjennom. Men han er frustrert selvsagt, men han er frustrert selvsagt, for det er ikke lov å dytte bort køller. Han nummer 91 bør ikke dette som en liten guttunge han heller, svarer han.

Det kom også en scoring i den første perioden:

Schneider var nære å sende Storhamar i ledelsen i Power Play i første periode. Skuddet hans gikk via leggen til Gabriel Koch, men 20-åringen reagerte lynraskt og fikk feid unna pucken som var på vei over målstreken.

Så er det en stygg feil fra Storhamar. Andreas Martinsen mistet pucken på vei ut av egen sone. Tommy Taimi avsluttet fra venstre – og Stian Nystuen styrte Vålerenga i ledelsen.

– Jeg tar den på min kappe. Jeg skal bare opp å legge pucken, men det gir de sjansen, sa Andreas Martinsen til TV 2 i pausen.

– Får du høre det fra Petter Thoresen nå?

– Jeg har allerede fått høre det. Det var mye gloser som vi ikke skal ta på TV tror jeg, fortsatte den tidligere NHL-spilleren.

Storhamar fortsatte dominansen i andre periode. Like før periodeslutt spilte Cole Schneider inn til Adrian Danielsen som hadde skubbet unna Linus Rosdahl og utlignet fra kloss hold.

Målscorer Danielsen var godt fornøyd med sin innsats foran målet.

– Det var deilig å rydde litt foran der og sette en puck. Det er fint å få uttelling, sier målscoreren når han beskriver «krysstaklingen» før målet.

VG Live

Tretten sekunder før full tid i tredje periode var Storhamar nære å sikre seieren. Vålerenga spiller pucken rett i køllen til Rønnild like foran mål. Breivold reddet derimot mesterlig.

Redningen sørget for «sudden deathsudden deathI sudden death stopper kampen i det ett lag har scoret.». Der var det Storhamar-dominans i det som ble en kort affære. Andreas Martinsen spilte på tvers - og der var selvsagt Martin Rønnild et drøyt minutt ut i perioden – og sikret to poeng til vertene i CC Amfi.

Read Entire Article