Valgets utfall må respekteres

1 month ago 22



Publisert: 15.09.2024 06:15

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I en lederartikkel 5. september tar Aftenposten opp viktige spørsmål om krisen i Venezuela.

Valgobservatørene har gjort det klart at presidentvalget ikke var i tråd med demokratiske standarder. Dette er alvorlig og bidrar til å øke Venezuelas isolasjon. Nå har også presidentkandidat Edmundo González sett seg nødt til å forlate landet.

Det er viktig at venezuelanske myndigheter respekterer retten til å demonstrere og uttrykke seg fredelig. Norge har vært tydelig på at menneskerettighetene må respekteres.

De siste årene har Norge lagt til rette for dialog mellom regjeringen og opposisjonen. Vi har alltid vært klare på at det er partene som eier forhandlingene og har ansvar for å gjennomføre det som avtales. Prosessen hadde bred internasjonal støtte og muliggjorde at et valg ble avholdt. Nå må valgets utfall respekteres.

Norge støtter fortsatt en politisk løsning som kan gjenopprette respekt for demokratiet og bedre venezuelanernes kår. Det er i Venezuelas og verdens interesse.

Andreas Motzfeldt Kravik

Statssekretær

Read Entire Article