Tirsdag kveld er presidentvalget i USA i full gang, og det er en intens innspurt mellom Kamala Harris og Donald Trump.
Etter å ha avlagt sin stemme i Florida, uttalte Trump at han er optimistisk om valgresultatet og oppfordret sine tilhengere til å stemme i stort antall.
Han understreket viktigheten av å «gjenopprette Amerika» og lovet å fortsette å kjempe for sine politiske mål.
På valgdagen hadde distriktet Cambria County i delstaten Pennsylvania problemer med stemmemaskiner under valget, skrev WJAC News.
Maskinene klarte ikke å skanne stemmesedler. Stemmetiden i Cambria County har derfor blitt forlenget, opplyste kontoret til fylkeskommissærene tirsdag, ifølge CNN.
Begge kandidatene har den siste tiden fokusert på å vinne velgere i de avgjørende vippestatene som Pennsylvania, Michigan og North Carolina.
Delstaten Pennsylvania har vært spesielt viktig, og ruvet suverent på topp i nyhetsnettstedet Axios' liste over hvor presidentkandidatene har brukt mest penger på reklame.
Timer igjen
Med bare timer igjen til valglokalene stenger, er spenningen i USA på sitt høyeste.
Presidentvalget mellom Harris og Trump har engasjert millioner av amerikanere, og landet står nå ved et veiskille.
Kamala Harris, som håper å bli USAs første kvinnelige president, har ført en kampanje basert på enhet og fremgang.
Hun har fått støtte fra prominente figurer som Oprah Winfrey, Beyoncé Knowles og tidligere president Barack Obama.
Harris har også fokusert på å mobilisere unge velgere og minoritetsgrupper, og hennes budskap om håp og forandring har resonnert med mange.
På den andre siden står Donald Trump, som søker en retur til Det hvite hus.
Trump har advart mot det han kaller «radikal venstrepolitikk» og har lovet å gjenopprette «lov og orden».
Hans kampanje har vært preget av store folkemøter og en sterk tilstedeværelse i vippestatene, hvor han håper å sikre nok stemmer til en seier.
Fra klokken 20.00 kan du følge NRKs dekning av presidentvalget på alle NRKs flater.
Rekordstor deltakelse
Valget har allerede sett en rekordstor deltakelse, med over 80 millioner forhåndsstemmer. Dette viser et enormt engasjement blant velgerne, som er ivrige etter å påvirke landets fremtid.
I delstaten Michigan møtte Christina Neri og Elizabeth Garcia opp to timer før valglokalene åpnet tirsdagsmorgen amerikansk tid. De stilte seg i kø klokken 05.00, fortalte de til CNN.
– Vi må på jobb etter dette, men vi ønsket å lage historie, sa Neri.
De to kvinnene delte at de planlegger å stemme på Kamala Harris.
På valgdagen viser gjennomsnittsmålingene at verken Kamala Harris eller Donald Trump har en klar ledelse. Marginene er ekstremt små.
Dette fremgår av målingene i de avgjørende vippestatene, som kan være utslagsgivende for valgresultatet. Tallene er hentet fra nettstedet 538.
I høyspenn på valgdagen
På valgdagen i USA er sikkerheten svært høy, med tiltak som skarpskyttere, skuddsikre vester, droner og piggtråd rundt valglokaler.
Ifølge en fersk rapport fra amerikansk etterretning utgjør tilhengere av konspirasjonsteorier om valgfusk den største faren.
I Maricopa County, Arizona, er det satt inn ekstra sikkerhetstiltak som metalldetektorer og væpnede vakter.
Truslene om politisk vold er reelle, og myndighetene er på høy beredskap for å håndtere potensielle hendelse, skriver Wall Street Journal.
Sikkerheten rundt Det hvite hus har også blitt betydelig skjerpet i forkant av valget. Rundt presidentboligen er det satt opp ekstra sikkerhetsgjerder, og det er en økt tilstedeværelse av sikkerhetsvakter og skarpskyttere.
Publisert 05.11.2024, kl. 15.58 Oppdatert 05.11.2024, kl. 17.57