Vålerenga-keeperen håper LSK rykker ned: – Kom som et lite sjokk

3 days ago 8



Vålerenga-spillerne smiler godt av kaoset på Åråsen.

 Ett år etter nedrykket rykket Vålerenga opp igjen. Nå er det erkerival Lillestrøm som sliter. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 03.10.2024 08:41

– Det feteste hadde vært å møte de i cupfinalen og at de rykker ned, sier Vålerengas keeper Magnus Sjøeng til VG.

Onsdagen endte med banestorming, fyrverkeri og opprykk for Vålerenga-spillerne som kunne legge seg vel vitende om at de skal tilbake til Eliteserien.

Nå gjenstår det å se om de får møte erkerival Lillestrøm der neste sesong. Dag-Eilev Fagermo er hentet inn som redningsmann for redningsmann David Nielsen som måtte gå etter fire kamper.

Det gjør godt for Vålerenga-hjerter.

– Man vil jo ha de matchene, så det er litt vanskelig. Men cupfinale mot dem og at de rykker ned..., sier Sjøeng.

– Du håper Lillestrøm rykker ned?

– Ja, jeg gjør det.

For det er et lite dilemma det der hvis man har Vålerenga-hjerte. Kaptein Christian Borchgrevink sier han vil ha møtene med Lillestrøm.

– Ja, selvfølgelig. Jeg ble sjokkert da jeg hørte at Dag-Eilev fikk jobben. Jeg har ikke hatt så mye fokus på det, men jeg kjenner det jo igjen. Vi var der i fjor selv. Men oppgjørene mot Lillestrøm er veldig morsomme så det er vinn-vinn for oss, sier han.

– Hva tenkte du da du så Fagermo inn?

– Dette blir show, tenkte jeg. Han er typen til å snu dette. En bra ansettelse, sier Borchgrevink.

– Det kom som et lite sjokk. Han får holde på med sitt show, jeg skal ikke si så mye. Men det var litt sjokkerende, sier keeper Sjøeng.

Geir Bakke håper også på et møte med klubben han forlot for nettopp Vålerenga for litt over ett år siden.

– Det er sikkert mange som skulle fryde seg over at Lillestrøm kjenner på den smerten som vi kjente på i fjor. Det skjønner jeg for det var nok mange som fikk kjenne på det her i fjor. Jeg tror likevel at innerst inne så vil alle ha de oppgjørene mellom de to klubbene som er et kvarter fra hverandre, sier Bakke.

Vålerengas daglige leder Svein Graff.

– Vi vil gjerne ha Vålerenga-Lillestrøm neste år. Det betyr at vi mot vår vilje må håpe at Lillestrøm tar noen poeng. Men det viser at det snur ekstremt fort i fotballen. Jeg hadde en innboks full av meldinger fra folk på Romerike i fjor. De skal ikke få noen i retur, sier Graff.

– Litt fristende å svare nå?

– Det er fristende, men jeg har lært at i fotballen snur det veldig fort og at du kan få det i dobbel kraft i retur. Men vi vil gjerne ha den største matchen i norsk fotball. Så er det sikkert noen supportere som ser at de holder seg via en kvalik, sier Graff.

Read Entire Article