Våg å være den voksne

4 days ago 10



Det å være ung, kan by på mange vanskelige situasjoner. Å være ung i dag er ikke som da jeg var ung. Teknologien har gitt oss hele verden tilgjengelig bare med et klikk eller et tastetrykk.

Foto: Jacob J. Buchard

Det fører med seg mye bra, men akk, så mye vondt også. Å vokse opp med alle fristelsene som de utsettes for, kan være bortimot umulig, men det er også veldig vanskelig for oss voksne.

En ting har ikke endret seg stort fra da jeg var ung. Trangen og lysten til å smake på voksenverden med festing og tidlig alkohol debut. Presset fra venner og klassekamerater kan være enormt, og det kan fort føre til hendelser som verken unge eller vi voksne ønsker at de skal komme i.

Er vi foreldre virkelig snille og greie når vi tillater våre mindreårige barn å drikke alkohol? Er det smart å også gå til det skrittet å faktisk kjøpe alkohol til sitt mindreårige barn. "Slik at de kan lære å drikke" og "Da vet vi hva de drikker"

Disse mytene har levd godt i mange, mange år. Men dere, syns vi virkelig det er greit? Å kjøpe alkohol til mindreårige er ulovlig. Punktum. Hva lærer vi våre barn med dette? Vil vi virkelig lære dem at det er greit å bryte de lovene man ikke helt har troa på. Hva sier vi, den dagen vårt barn bryter en annen lov, fordi akkurat den loven hadde hen ikke helt troa på? Den tykke røde samlingen av norske lover kan fort bli ganske tynn hvis alle selv skal velge hvilke lover man har tenkt å forholde, eller ikke forholde seg til.

Som voksne må vi gå foran som et godt eksempel, og legge til rette for å gi våre barn en trygg fremtid. Jeg utfordrer alle tenåringsforeldre til å ta en tur sammen med Natteravnene. Dette er en fin mulighet til å se hva som skjer i byen, hvem som er der, hvor gamle de er og hva de gjør. Vi kan lære utrolig mye på en sånn vandring!

Jeg utfordrer også de samme tenåringsforeldre til å stå i det som er så vanskelig med foreldrerollen; sett grenser! og stå i det! Våg å være den voksne i forholdet til ditt barn, selv om det er til tider uendelig vanskelig. Vær en voksen, ikke en venn. Her er en link som jeg anbefaler alle voksne å se.

Read Entire Article