«Ustoppelige» Tangvik reddet RBK-seieren

1 week ago 11



(Sandefjord-Rosenborg 0–1) Rosenborg har slitt på bortebane denne sesongen. Det var intet unntak på Jotun Arena, men Sander Tangvik (21) gikk ikke med på å tape i Sandefjord.

 Sander Tangvik viste prov på rekkevidde og reflekser på strek da han stengte buret i Sandefjord. Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 29.09.2024 21:09 | Oppdatert: 29.09.2024 21:30

Sandefjord vartet opp med sjanse etter sjanse mot formsterke Rosenborg, men Sander Tangvik var i det umulige hjørnet.

– Du kommer inn i en flytsone og føler deg ustoppelig. Det er deilig å få den, og i dag trengte vi den, sier Sander Tangvik til TV 2 etter kampslutt. Han endte med 9 redninger.

Målscorer Edvard Tagseth lot seg imponere av lagkameraten bakerst på banen.

– Det var en rå prestasjon. De sitter vel og angrer de som omtalte han som Eliteseriens dårligste keeper for noen uker siden, sa målscorer Edvard Tagseth til kanalen etter kampslutt og henviste til Erik Thorstvedt som viste til at han kom dårlig ut på statistikkene tidligere i sesongen.

Lokalavisen i Trondheim Nidaros og ga ti på børsen til burvokteren. Slik omtaler Nidaros Tangviks kamp:

«I dag er han en murvegg, ingenting skulle inn. RBKs beste i dag, rett og slett legendarisk keeperspill fra Tangvik fra start til slutt».

Sofascore gir Tangvik 9,3 på børsen.

Foto: Sofascore

Rosenborg holdt ballen mye i laget den første omgangen uten å skape all verden. Sandefjord på sin side var nære nettsus. Etter ti minutter kom Simon Amin seg løs i 16-meteren og satt Sander Tangvik på prøve fra skrått hold.

Like før halvtimen var spilt stod Stefan Ingi Sigurdarson alene i feltet. Spissen stanget ballen mot lengste hjørne, men etter et tigersprang fra Tangvik fikk sisteskansen slått ballen utenfor.

Like etter hvilen fortsatte sjansene for de blåkledde. Dunsby fant en ledig Markovic i feltet. Lyngdølen avslutter mot hjørnet fra elleve meter, men Tangvik var nok en gang med på notene.

Der Sandefjords mange sjanser ikke ga uttelling, var det kvaliteten på sjansene til gjestene som ga resultat.

Sverre Nypan vippet ballen inn til Broholm på bakre stolpe. Da alle forventer avslutning spiller unggutten heller ut til Adrian Pereira. Siddisen avsluttet kontant mot mål, og da ballen gikk via hælen til Edvard Tagseth ble Keto satt ut av spill - og Rosenborg opp i føringen.

Men kampen handler ikke om Tagseths scoring, men mannen bakerst hos Rosenborg.

For vertene fikk mye rom å kontre i også etter scoringen. Dunsby fosset gjennom på høyresiden. Slo ballen perfekt på tvers inn til Sigurdarson som bare skal bredside den i mål. Problemet er Sander Tangvik. 21-åringen står på rett plass til rett tid på ny og hindrer Sigurdarsons første forsøk - islendingen tar egen retur, men da var Tangvik der igjen og reddet med hofta - den mest spektakulære av U21-landslagskeeperens ni redninger.

Read Entire Article