United så ut til å gå på ny kollaps – så dukket Harry Maguire opp

2 days ago 11

(FC Porto – Manchester United 3–3) Harry Maguire steg til værs og stanget inn en utligning da Erik ten Hag trengte det som mest.

1 av 4Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB

• Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 03.10.2024 22:56

Marcus Rashford ga United en drømmeledelse på kampen.

Porto gikk ut i hundre og kom til to tidlige sjanser, men det var United og Marcus Rashford var dødelig effektive. Først satte Rashford inn 1–0 via Porto-keeper Diogo Costa, før Rashford slapp til Rasmus Højlund på løp inne i boksen. I sin første start for sesongen satte dansken sin første scoring for sesongen – også den via Costa.

Deretter gikk det bare nedover i en lang periode – helt til klokken passerte 90 minutter.

Høyreback Joao Mario viste frem sin gode innleggsfot gjennom hele omgangen. Mario slo inn på bakre, Noussair Mazraoui headet mot eget mål, men André Onana vartet opp med en strålende redning. På returen sto Pepê riktig plassert og hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Kort tid etter viste Mario frem innleggsfoten sin igjen da han fant Samu Omorodion, som hadde kommet seg foran Matthijs de Ligt og stanget inn 2–2.

Se alle målene fra 1. omgang her:

– Bruno Fernandes tar på seg et defensivt ansvar, men med Casemiro og Christian Eriksen bak seg klarer de ikke å beskytte de fire bakerste, oppsummerte tidligere England-keeper Paul Robinson på BBC Radio 5-sendingen.

Erik ten Hag valgte å bytte ut Marcus Rashford i pausen, trolig på grunn av en skade.

Og det gikk ikke lang tid før det gikk fra vondt til verre for de røde og hvite.

Samu Omorodion stanget inn sitt andre mål for kvelden etter at Porto utnyttet enorme rom i United-forsvaret – og sørget for at United har sluppet inn tre mål for annen kamp på rad. Den unge spanjolen satte sitt syvende mål på fem kamper.

United stanget og stanget, men fikk ikke hull på Porto-forsvaret. I stedet fikk kaptein Bruno Fernandes sitt andre gule da han prøvde å rekke et innlegg fra Alejandro Garnacho. Dommer Tobias Stieler vurderte det som en høy fot. Fernandes har dermed fått rødt kort i to kamper på rad. Det rødt kortet han fikk mot Spurs søndag ble imidlertid trukket tilbake.

Før torsdagens oppgjør hadde ikke United tapt mot portugisisk motstand i Europa siden de tapte 2–1 mot Benfica i 2005. Siden har de spilt tolv kamper – ni har endt i seier, tre i uavgjort.

United møter José Mourinhos og Fenerbahçe i Tyrkia i neste Europa League-kamp 24. oktober.