3 hours ago 3

Den hardt pressede Man chester United-sjefen Erik ten Hag fikk et lite pusterom takket være sine unge stjerner.

Publisert: 19.10.2024 17:59

VG Live

United havnet under, det så helmørkt ut til pause på stillingen 0–1, men i andre omgang snudde det.

Snuoperasjonen ble fullbyrdet da Rasmus Højlund lobbet ballen over Mark Flekken i Brentford-buret etter et lekkert angrep.

– Den avslutningen er en ren nytelse, kommenterte Chris Sutton hos BBC.

Og den sikrer Uniteds første seier på seks kamper, deres første seier siden de slo League One-laget Barnsley for over en måned siden.

Som den smakte for Erik ten Hag, som ikke klarte å styre seg i jubelen over Højlunds mål.

VG Live

Brentford tok ledelsen kort tid før pause, da Ethan Pinnock headet inn ledermålet på et hjørnespark.

Ute på sidelinjen sto midtstopper Matthijs de Ligt. Han ble behandlet for en hodeskade han pådro seg tidligere i omgangen, og det rant blod nedover ansiktet hans.

Da sier reglene at spilleren skal ut for å stoppe blødningen.

Matthijs de Ligt behandles for tredje gang etter han fikk et kutt i hodet. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Dermed var han ikke på banen da hjørnesparket gikk, og det fikk både de Ligt, assistent Ruud van Nistelrooy og hovedtrener Erik ten Hag til å reagere sterkt mot dommerne.

– Jeg synes ikke United har et poeng her. De har ikke klart å stoppe blødning eller bytte ham ut. Vi spurte ti minutter før målet, «hvorfor er han fortsatt på banen?», kommenterte tidligere Everton-spiller Leon Osman hos BBC underveis.

– Dette er lett. Siden United ikke klarte å behandle såret hans tilstrekkelig, skulle han ikke vært på banen. Dommeren hadde rett, United kan skylde seg selv, meldte Daily Mails sjefskribent Oliver Holt.

På dette tidspunkt var United faktisk ligaens minstscorende. De gikk målløse til pause, deres syvende ligaomgang på rad uten scoring.

I andre omgang tok det kort tid før det snudde.

Et perfekt innlegg fra Marcus Rashford fant Alejandro Garnacho på løp bak i feltet, argentinerens avslutning var vel så utsøkt.

I ligasammenheng var det deres første scoring siden de slo Southampton 3–0 14. september.

Og så kom Højlunds lekre lobb.

Det var ingen garanti for at Erik ten Hag i det hele tatt skulle lede laget i lørdagens kamp.

Under landslagspausen hadde United-ledelsen angivelig et møte, men ingenting skjedde med nederlenderens jobb.

I stedet gikk ten Hag ut mot det han kalte løgner og eventyr fra pressen før lørdagens kamp.

Til høyre for seg under hele kampen sto danske Thomas Frank, Brentfords geniforklarte trener.

Han er for tiden blant de heteste navnene til å ta over ten Hags jobb, skulle nederlenderen få sparken. Daily Mail kalte dagens kampen en «audition» for Frank, Viaplay-ekspert Jan Mølby i Danmark hevdet å vite at United allerede hadde tatt kontakt.

Lørdagens resultat gir ten Hag mulighet til å senke skuldren litt.