United-helt ut mot gamleklubben

1 week ago 25



22. april 2024 kl. 06:28

Norsk tenåring rankes høyt før NHL-draften

Oslo-gutten og Mora-løperen Michael Brandsegg-Nygård (18) kan bli hentet av en klubb i verdens beste ishockeyliga allerede til sommeren.

I forrige uke ble NHLs endelige liste over såkalte «Draft Prospects» til sommerens draft klar, og der markerer den unge nordmannen seg i toppen. Blant de internasjonale utespillerne, altså ikke-nordamerikanerne, rangeres Brandsegg-Nygård på 5.-plass.

Brandsegg-Nygård er sønn av den mangeårige Vålerenga-spilleren Kjell Richard Nygård og er født og oppvokst i Oslo. Han spilte juniorhockey i VIF før han flyttet til Sverige og Mora foran 2022/23-sesongen.

På nivå to i Sverige har han fått et gjennombrudd det siste året. Han noterte 18 målpoeng på 41 kamper i grunnserien og ytterligere ti poeng på tolv kamper i sluttspillet.

Brandsegg-Nygård var også god for Norge i junior-VM og har allerede debutert for landslaget på seniornivå.

Han har selv et mål om å bli valgt i første runde i NHL-draften. Det har ingen nordmann blitt tidligere.

– Nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. Da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, sa han til TV 2 i november.

Ytterligere to nordmenn er inne blant de 100 største internasjonale talentene inn mot NHL-draften. Vålerenga-backen Stian Solberg ligger på 20.-plass, mens Lørenskog-løper Mathias Dehli rangeres som nummer 80. De er også 18 år gamle.

Den russiske KHL-backen Anton Silajev topper rankingen blant de europeiske spillere. Blant nordamerikanerne levnes Macklin Celebrini fra universitetet i Boston størst sjanser i draften.

Selve NHL-draften skjer 28. og 29. juni, trolig i Las Vegas. Før det skal det holdes draftlotteri for å avgjøre rekkefølgen NHL-lagene får velge i. (NTB)

Read Entire Article