Ungdomstreneren etter uttaket av 18-åringen: – Største talentet jeg har jobbet med

1 month ago 17



Sindre Walle Egeli (18) spilte på nivå fem i Norge i 2022. To år senere er han en hit i Danmark – og tatt ut på A-landslaget.

 Sindre Walle Egeli (13 år her) i 2019 etter at han har gjort overgang fra Nanset til Sandefjord Fotball. Fem år senere er han på landslaget. Til høyre er ungdomstrener Samir Saric. Foto: Sandefjord Fotball

Publisert: 02.09.2024 16:50

Midt i eliteserierunde og toppoppgjøret Man. United – Liverpool kom kanskje den aller største overraskelsen søndag.

Nordsjælland-talentet Sindre Walle Egeli var hentet inn i den norske A-landslagstroppen.

– Jeg ble litt tatt på sengen. Det var litt uvirkelig. Det er bare litt over to år siden han spilte for Sandefjords annetlag, sier Samir Saric til VG.

Han var i mange år trener for Sindre Walle Egeli i Sandefjord Fotball. Der spilte han juniorfotball og i 4. divisjon.

Walle Egli har banket inn mål på bestilling i sin korte karriere. Bare se på dette:

– Er dette noe av det største talentet du har jobbet med?

– Han er absolutt det største talentet jeg har jobbet med. Jeg har jobbet med flere andre som spiller i Eliteserien i dag – som er samme generasjon. Men Sindre har alltid vært et av de fremste talentene, svarer Saric som spilte over 30 kamper i Eliteserien i sin tid.

Ståle Solbakken forklarte mandag hvorfor han har tatt ut Egeli.

– Han er en notorisk målscorer. Han har et eksepsjonelt venstrebein og har en målnese. Han scorer mål på veldig forskjellige måter. Så kan man argumentere for at det er i grenseland siden han ikke har vært innom U 21-landslaget. Men vi ser ofte etter det utradisjonelle og eksepsjonelle. Den venstrefoten hans er helt rå, sier Solbakken.

Saric sammenligner ham med den tidligere storheten Arjen Robben. Hans signatur var å skjære innover i banen og feie til med venstrebeinet.

Foto: ©PER KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER

– Den viktigste egenskapen hans er at han aldri er fornøyd. Han ønsker alltid mer. Scorer han tre i en kamp, så ønsker han fire, fem og seks. Og det er det som har fått ham så langt.

Sindre Walle Egeli har altså ikke spilt noe høyere enn 4. divisjon i Norge. U21-landslaget ble han tatt ut til for første gang til denne samlingen – men nå tar han i stedet en «snarvei» rett til Erling Braut Haaland & Co.

378 minutter står han oppført med i dansk Superliga. Men det har vært nok til at dansk presse har fått øynene opp for Vestfold-gutten.

– Hold opp! Hvor vilt er det ikke hva denne 18-åringen leverer på en fotballbane. Han mener fullt alvor denne sesongen, og fortsetter han sånn her, glemmer Nordsjælland-supporterne Andreas SchjelderupAndreas SchjelderupSchjelderup – to år eldre enn Walle Egeli – har herjet i Nordsjælland de siste sesongene. Han spiller nå i portugisiske Benfica. raskt, har danske Bold skrevet.

Landslagsspiller Patrick Berg kommer med store ord om fremtiden til norsk fotball.

– Det er jo veldig gledelig, og jeg syns jo Norge som nasjon virkelig begynner å plassere seg på kartet, sier Bodø/Glimt-stjernen til VG om uttaket av Walle Egeli.

Han legger til:

– Og så håper jeg selvfølgelig at vi skal se effekten av det i landslaget òg. Det har kanskje latt vente litt på seg, men jeg har tro på at nå i årene fremover så kommer norsk fotball til å utvikle seg. Og det ser vi òg med yngre landslag som stadig vekk kommer seg inn i mesterskap hele tiden. Jeg følte det selv da man spilte for de yngre landslagene: da var det aldri snakk om at norske lag kom seg inn i mesterskap, mens nå føler jeg det er unntaket hvis de ikke kommer seg inn.

Grafikk: www.sofascore.com

Ståle Solbakkens Norge skal møte Kasakhstan fredag og Østerrike neste mandag i Nations League.

– Jeg har bare fått med meg at han spiller veldig godt i Nordsjælland. Så det kommer til å bli artig å bli kjent med ham som person og spiller. Det ser jeg fram til, sier Berg.

Read Entire Article