Tyrkias innenriksminister melder om terror i Ankara

3 hours ago 8



  • Tyrkias innenriksminister melder om terror i Ankara

    Tord Magnus Håland Dyrkorn og NTB

    Den tyrkiske innenriksministeren Ali Yerlikaya melder om et terrorangrep mot hovedkontoret til Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) i hovedstaden Ankara.

    Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

    Det har kommet flere meldinger om eksplosjoner og skyting ved hovedkontoret, og det meldes om at flere er enten såret eller døde.

    Ifølge TV-kanalen Haberturk er det snakk om et selvmordsangrep. Men det er ikke bekreftet.

    TV-bilder viser en stor sky av røyk som stiger opp ved hovedkontoret, som ligger fire mil utenfor Tyrkias hovedstad Ankara.

  • Norske selskaper får rekordbeløp fra EU

    Åtte norske selskaper får til sammen 484 millioner euro, eller rundt 5,7 milliarder kroner i støtte fra EU. Tildelingen er den største noen gang.

    Selskapene som får støtte, er Hystar, Evoy, Inovyn, CRUDA, Reach Subsea, Nel Hydrogen Electrolyser, Altera Infra og Flex Fuels, skriver Enova i en pressemelding.

    Både karbonfangst, maritim transport, fornybart drivstoff og produksjon av komponenter til hydrogenproduksjon er blant prosjektene som får EU-støtte på mellom 13 og 200 millioner euro.

    Klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap) gratulerer selskapene.

    – Dette er et viktig skritt for norsk omstilling. Sammen med Enovas støtteordninger vil dette være med på å utvikle løsninger som kan gi store utslippskutt i tråd med Norge og EUs klimamål mot 2050, sier han.

  • Tord Magnus Håland Dyrkorn

    24 min

    Voldshendelse på Sagene – to skadet

    To personer skal være skadet etter en voldshendelse på Sagene. De er trolig ikke alvorlig skadet.

    Det skriver politiet i en melding til pressen.

    De skriver videre at de er i en søkefase, men har kontroll på en formentlig gjerningsperson.

    De skadede personene blir ivaretatt av helsepersonell.

  • Boeing tapte 6 milliarder dollar i forrige kvartal

    Streikende Boeing-arbeidere ved selskapets fabrikk i Everett i delstaten Washington i USA.

    Streikende Boeing-arbeidere ved selskapets fabrikk i Everett i delstaten Washington i USA. Foto: Manuel Valdes / AP / NTB

    Den kriserammede amerikanske flyprodusenten Boeing tapte over 6 milliarder dollar forrige kvartal, viser tall som ble lagt frem onsdag.

    Tallene viser også at omsetningen var på 17,48 milliarder dollar, noe som var i tråd med markedets forventninger. Boeings aksjekurs ble ikke veldig påvirket av kvartalsresultatet.

    Boeing har i lang tid slitt med kvalitetsproblemer og tillitskrise, og selskapet har ikke hatt et år med overskudd siden 2018. Blant årsakene til tapet i forrige kvartal er en streik som har pågått i nesten seks uker.

    Rundt 33.000 arbeidere i Seattle-regionen deltar i streiken.

  • Siktet sønn ikke avhørt etter at kvinne døde i Vestnes

    Mannen som er siktet etter at en kvinne i 40-årene døde og et barn i barneskolealder ble funnet hardt skadet i Møre og Romsdal, var onsdag ettermiddag ennå ikke avhørt.

    Det sa politiinspektør Anders Skorpen-Trøen til Aftenposten rett før kl 14.

    Den siktede mannen er sønnen til den døde kvinnen, og bror til den skadede gutten, sier Cathrin Myre Skram til VG.

    Hun er bistandsadvokat for den skadede gutten og ytterligere to søsken.

    Skorpen-Trøen sier til Aftenposten at den siktede mannen blir ivaretatt av helsepersonell. Politiet innledet et kort avhør tirsdag kveld, men det ble avbrutt på grunn av hans helsetilstand.

    Politiet vil fremstille ham for fengsling torsdag.

  • Foreløpig 1,7 milliarder i erstatning til pelsdyrbønder

    Til sammen er det gjennom kompensasjons- og erstatningsordningene for pelsdyroppdrettere utbetalt om lag 1,7 milliarder kroner, opplyser landbruksminister Geir Pollestad (Sp) i et skriftlig svar til Stortinget.

    Etter at Stortinget i juli 2019 vedtok å avvikle pelsdyrnæringen er det blitt betalt kompensasjon til pelsdyroppdrettere. Siste frist for å tømme burene er 1. februar neste år.

  • Ni bransjer får ny og økt minstelønn

    Minstelønnen til renholdere, elektrikere og arbeidsfolk i seks andre bransjer skal opp, har Tariffnemnda vedtatt.

    Lønnen til mange av arbeidslivets dårligst betalte skal justeres opp fra 1. november, skriver FriFagbevegelse etter at tariffnemnda kom med sine vedtak onsdag.

    Den økte minstelønnen kommer ved at lønnen i tariffavtalene blir allmenngjort. Det betyr at alle som utfører arbeid av samme art som tariffavtalene omfatter, skal ha minstelønnen Tariffnemnda fastsetter.

    Dette er de ni bransjene som får ny og økt minstelønn:

    • Skips- og verftsindustrien

    • Persontransport med turbil

    • Fiskeindustrien

    • Overnatting, servering og catering

    • Jordbruk og gartneri

    • Bygg

    • Renhold

    • Elektro

    • Godstransport på vei (vedtaket kommer først fredag 25. oktober)

  • Dagbladet klaget inn til PFU etter Quisling-kommentar

    Marcus og Martinus var det svenske håpet under finalen i Eurovision i Malmö i mai. Dagbladets Quisling-kommentar om brødrene falt i dårlig jord, og nå klager duoen avisen inn for PFU.

    Marcus og Martinus var det svenske håpet under finalen i Eurovision i Malmö i mai. Dagbladets Quisling-kommentar om brødrene falt i dårlig jord, og nå klager duoen avisen inn for PFU. Foto: Terje Bendiksby / NTB

    Dagbladet klages inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) som følge av at de i en anmeldelse av Eurovision i mai skrev «og nå: Brødrene Qui …, unnskyld, Marcus og Martinus», ifølge M24.

    «Skal det være lov å kalle Marcus og Martinus for Quisling i offentlige medier? Det bør det jo ikke, hvor går grensen for hva som er greit selv om du er en stor avis», skriver Gunnarsen i klagen, som M24 har fått innsyn i.

    Dagbladet er klaget inn til PFU på punkt 3.2 om kontroll av opplysninger, punkt 4.1 om saklighet og omtale, punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse og punkt 4.3 om respekt, ifølge M24.

    Dagbladets anmelder Ralf Lofstad, som skrev den omtalte saken, har i en egen sak i Dagbladet beklaget ordbruken og kalt det et humoristisk sleivspark.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article