TV-serien «Makta» stakk av med to av tre priser

1 week ago 4



De beste norske fiksjonsseriene fra siste år er kåret.

Kathrine Thorborg Johansen i «Makta» har fått strålende kritikk Foto: Joachim Kristiansen

Publisert: 27.09.2024 14:03

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris som hvert år hedrer de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest, ifølge en pressemelding.

– Etter et par år hvor strømmetjenester som Viaplay har dominert prisutdelingene, er det i år de norske kringkasterne NRK og TV2 som igjen gjør rent bord, sier juryleder og kulturredaktør i Aftenposten, Cecilie Asker.

Ansvaret hviler på de norske kanalene

Asker peker på at de internasjonale strømmeaktørene nå har rettet fokuset mot sport, reality, nyheter og underholdning, noe som gjør at ansvaret for god norsk drama i større grad hviler på de norske kanalene fremover.

Serier har for lengst blitt et ettertraktet kulturuttrykk som tas på alvor. Økonomisk inflasjon og hardere konkurranse har imidlertid gjort det mer krevende å produsere drama.

– Det er viktig å ivareta dramaseriene som kulturfenomen. De har en unik evne til å speile og kommentere vår samtid, som annen TV-produksjon mangler, sier Asker.

Disse vant årets priser:

  • Beste drama: «Makta» (NRK)
  • Beste komedie: «Føkkings Fladseth» (TV 2)
  • Beste skuespiller: Kathrine Thorborg Johansen i «Makta» (NRK).

Seriekritikerprisen ble stemt frem av 18 norske seriekritikere, fra alle de største mediehusene i landet. De har sammen valgt ut hvilke serier de mener har utmerket seg mest det siste året.

Kveldens store vinner

«Denne serien lykkes som drama fordi samspillet mellom idé, manus, gjennomføring og skuespill er aldeles perfekt. Serien har satt ny standard for norsk TV-drama», sier juryen om TV-serien «Makta», i sin begrunnelse. «Makta» ble kveldens store vinner med to av tre priser.

Dette er fjerde året den blir delt ut. Arrangementet gikk av stabelen på Ingensteds torsdag kveld, under bransjekonferansen Seriedagene Oslo.

Read Entire Article