TV 2-profil slutter – blir fotballagent

1 month ago 19



TV 2s Arilas Berg Ould-Saada skal jobbe for agentselskapet som blant annet huser Alexander Sørloth og Sander Berge.

 Ould-Saada med Egil «Drillo» Olsen og Jesper Mathisen før Sverige-Norge på Friends Arena i 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Synne Sofie Christiansen, VG

    Synne Sofie Christiansen, VG

Publisert: 22.08.2024 11:24

Det bekrefter TV 2 torsdag. Ould-Saada starter i Keypass – agentfirmaet til Morten Wivestad og Mike Kjølø – den 1. oktober.

Torsdag ble hans siste arbeidsdag i kanalen.

Keypass har 55 spillere i stallen, og var blant annet med å sikre overgangene for Alexander Sørloth fra Villarreal til Atlético Madrid, og Sander Berge fra Sheffield United til Fulham.

– Vi har jobbet veldig hardt for dette og er storfornøyd med å kunne forsterke laget med Arilas. Han har i mange år vært landets beste fotballjournalist, men vi er overbevist om at han vil bli enda bedre som agent. Arilas er språkmektig, vet hvordan man behandler mennesker og kommer inn med unike ferdigheter og erfaring som utfyller oss. Det er den perfekte signeringen for å fortsette å ta nye steg som selskap, sier Mike Kjølø til VG.

 Ould-Saada sammen med Molde-trener Erling mot og Kjetil Rekdal i 2023. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Ould-Saada har vært i TV 2 i tre år, og har fulgt både nasjonal og internasjonal fotball for kanalen. Han har tidligere jobbet i VG.

– Det er synd at Arilas slutter i TV 2. Han har vært en høyt verdsatt og dyktig medarbeider med noen rå kvaliteter som blir savnet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG.

Han opplyser om at fra tilbudet kom har Ould-Saada tatt ut nødvendig avstand fra aktuelle kilder og stoffområder som han vanligvis jobber med.

– Det har vært smertefullt for både han og oss, for det har vært for eksempel overganger han ellers hadde vært i front på, men her har vi vært enige om å kjøre 100 prosent safe. Det vil både han som agent og vi som redaksjon være opptatt av i fremtiden, også, sier Jansen Hagen.

Han mener det er et tap for TV 2 å miste fotballjournalisten.

– Arilas har en drive og en nyhetsteft som er sjelden vare, så dette er en kjip avgang. Samtidig er vi i TV 2 vant til å skape nye profiler, og når jobben er Champions League, fotball-VM, landslaget, La Liga og Eliteserien, så bør dette være en rimelig attraktiv jobb som kan tiltrekke seg en solid erstatter, avslutter han.

Read Entire Article