Tutta i bråk om Solheim Cup-hus

4 weeks ago 14



Suzann «Tutta» Pettersen (43) skal prøve å føre Europa til ny Solheim Cup-triumf i helgen. Det skjer ikke uten kontroverser.

Suzann Pettersen holder tale under åpningsseremonien til Solheim Cup 2024. Foto: SCOTT TAETSCH / AFP / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 13.09.2024 09:59

Den norske golfprofilen er på mange måter Solheim CupSolheim CupLagkonkurranse i golf for kvinner mellom Europa og USA-dronningen.

Nå kan Europa sikre «bøtta» for fjerde gang på rad. Det har ingen gjort før.

Tutta avgjorde SolheimSolheimNavnet kommer fra norskamerikaneren Karstein Solheim, født i Bergen i 1911 og skaperen av PING golfutstyr. Cup i 2019 og la umiddelbart opp. Både i 2023 og nå i 2024 er hun «kaptein»,«kaptein»,I praksis lagleder for Team Europa. Spiller ikke selv. som det heter på golfspråket, når Europa og USA møtes til dette prestisjefylte møtet.

Nå har det altså blitt bråk. Flere internasjonale medier har døpt det som skjer for «housegate», og hennes amerikanske motpart, Stacy Lewis, innrømmer at det har vært «visse problemer».

Saken er at lagene har base i to svære hus som ligger helt inntil golfbanen i Gainesville, Virginia. Arrangørlandet USA valgte det største av dem, mens Europas hus ligger nærmest driving rangendriving rangenEt treningsområde som finnes ved de fleste golfbaner..

Suzann Pettersen (t.v.) og Stacy Lewis er helgens kapteiner for henholdsvis Europa og USA. Foto: DAVID CANNON / AFP / NTB

– Team USA-kaptein Stacy Lewis har måtte tone ned enhver «bad beef» med motstanderlaget, til tross for at hun beskrev nærheten mellom laghusene som ubehagelig, skriver Independent.

Sky Sports har forklart at problemet blant annet er at det europeiske laget har etablert seg utenfor huset - med bord og mat og musikk. Dette skal amerikanerne ha hevdet er mot reglene.

– Vi har jobbet oss gjennom noen problemer. Laghuset deres strakte seg litt ut på driving rangen, men vi fikk det under kontroll. Alt er bra, beroliget Stacy Lewis på en pressekonferanse, gjengitt av Independent.

– Vi justerte opplegget på driving rangen litt og flyttet det amerikanske laget lenger ned, slik at Europa kunne gjøre som de ville, fortsetter hun - og sier at det gikk på at de europeiske spillerne satt og spiste og pratet rett ved siden av amerikanske spillere som skulle konsentrere seg om å slå på driving rangen.

 Skoene til Suzann Petter levner ingen tvil om hvem som er sjef i helgen. Foto: SCOTT TAETSCH / AFP / NTB

– Solheim Cup ville ikke vært Solheim Cup uten litt kontrovers. Den har rutinemessig flere spenningsmomenter og høydepunkter enn Ryder Cup – og ofte med Suzann Pettersen i sentrum, skriver Sky Sports.

For det er slett ikke første gang Tutta er i bråk i forbindelse med Solheim Cup. I 2015 ble hun beskyldt for brudd på golfsportens uskrevne fair play-regler under Solheim Cup. Det endte med at hun måtte legge seg flat dagen etter.

– Jeg har aldri følt meg mer nedfor og er oppriktig lei meg for det som skjedde på det 17. hullet under Solheim Cup søndag, skrev hun på sosiale medier.

Her kan du lese forklaringen på hva som skjedde.

Suzann Pettersen deltok i Solheim Cup ni ganger som spiller - i 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 og 2019. Det ga 18 seirer, 6 uavgjorte og 12 tap. Hun var med på fire triumfer med Europa som spiller. I 2023 var hun kaptein første gang. Det endte 14–14. Det betyr at Europa er «mester» ettersom regjerende lag kan klare seg med uavgjort.

Aldri har noe lag vunnet Solheim Cup-trofeet fire ganger på rad. Det kan Team Europa få til i år.

– En tøff oppgave her på bortebane, men jeg tror det er mulig, sier Pettersen på Robert Trens Jones Golf Club i Virginia.

Read Entire Article