Turismen øker i Afghanistan og Taliban elsker det

1 month ago 22



Etter flere tiår med krig øker nå turismen i Afghanistan. En reiseguide har klare råd for dem som vil besøke det krigsherjede landet.

Landsbyen Mandigal ligger i dalføret Kamdesh i Nuristan, som ble erklært nasjonalpark i 2020. Høye tinder og trange, delvis skogkledde daler preger landskapet i dette distriktet. Først på 1800-tallet ble området distriktet en del av Afghanistan. Foto: James Bessant-Davies

Publisert: 18.08.2024 19:44

Kortversjonen

I hovedstaden Kabul sitter det rundt 30 menn i et klasserom og lærer hvordan de skal ta imot turister. Mennene spesialiserer seg i afghansk historie og tradisjoner. De får også opplæring i hvordan de skal håndtere utenlandske kvinner.

Alt dette i regi av Taliban.

Tre år etter at Taliban tok tilbake makten, i august 2021, har konfliktene i Afghanistan minsket. En viktig årsak er at Taliban selv sto bak mye av volden og terroren som herjet.

På Tiktok og andre plattformer trender videoer som forteller deg at du bare besøke Afghanistan.

De to berømte buddha-statuene som var hugget ut av fjellet i Bamiyan, ble sprengt i stykker av Taliban i 2001. Fortsatt kommer turister for å se på stedet der statuene sto. Foto: Afshin Ismaeli

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article