Truet med å stanse kampen etter dette – Holm sikret poeng i familieduellen

2 weeks ago 16

Allerede før kampen var i gang kokte det på Åråsen. Røyk fra bluss på tribunen la seg utover banen, og gjorde at kampstart ble utsatt med snaue fem minutter.

Og det tok bare ni minutter før Lillestrøm-fansen fyrte opp bluss nok en gang. Etter et velplassert frispark, og litt klabb og babb inne i feltet, kunne Thomas Lehne Olsen sende hjemmelaget i ledelsen mot Rosenborg.

Men igjen ble banen fylt av blussrøyk, noe som ga en liten pause i spillet.

Dommeren fikk så vidt satt i gang spillet, for minutter senere ble det fyrt opp bluss – igjen – og røyken fylte banen – igjen.

Lillestrøm - Rosenborg

KOK: Tidlig ut i kampen så tribunen slik ut.

FØR KAMP: Blussene lyste før avspark på Åråsen.

ENSOMT BLUSS: Stort sett ble det fyrt opp bluss i store mengder, men her er det et som lyser alene.

FYR: Slik så det ut på Åråsen i starten av kampen.

Det første kvarteret var særs lite effektivitet i spillet på Åråsen. Det ble annonsert på stadion at kampen kunne bli stanset dersom fyringen av bluss ikke tok slutt.

Men nå må de snart ha brukt opp det de har av fyrverkeri, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller

Scoret mot LSK-pappa

Det kunne se ut til at publikum hørte på advarselen en stund, men ny scoring – mer bluss.

For like før pause sørget Noah Holm for utligning mot pappa og trener David Nielsen og hans Lillestrøm. Holm fikk servert av Adrian Pereira og feiret foran Lillestrøms supportere.

Da ble det igjen tent på bluss utenfor banen, men uten like mye røyk. Dermed så det ut til at det ble med advarselen.

SCORET: Noah Holm utlignet for Rosenborg. Han er sønnen til Lillestrøm-trener David Nielsen.

Rosenborg hadde flere store sjanser til å ta ledelsen både en og to ganger i løpet av andre omgang. Edvard Tagseth var nære å hælflikke gjestene i føringen etter 55 minutter, men ballen trillet noen centimeter utenfor stolpen.

Nær full tid på klokka da også Moustafa Zeidan holdt på å sette inn 2–1. Ole Selnæs prøvde seg på et innlegg inn i boksen, Zeidan headet mot mål, men LSK-keeper Stefan Hagerup vartet opp med en sterk redning.

Fiskekaker, tennisballer og bluss

Oppgjørene mellom de kanarigule og svarte og hvite fra Trondheim har kanskje vært de mest kaotiske og bisarre denne sesongen.

Søndagens oppgjør blir nemlig det tredje møtet for sesongen.

21. juli:

• Det første oppgjøret i juli ble preget av en noe uvanlig VAR-protest. Supportere på tribunen kastet nemlig fiskekaker, bluss og tennisballer inn på banen.
  • Det førte til at dommer Rohit Saggi fikk nok, og avbrøt kampen da det stod 30 minutter spilt på klokka.

21. august:

• En måned senere ble det gjort et nytt forsøk på å gjennomføre. Denne gangen for tomme tribuner, men det skulle vise seg å bli utfordrende likevel.
  • Tross tilskuerrestriksjonene møtte en gruppe RBK-supportere opp utenfor stadion med trommer, bluss og sang. Blussrøyken blåste inn på stadion og kampen ble satt på pause.
  • Denne gangen ble den satt i gang igjen og fullført, og trønderne vant 4–0.

Far-sønn-duell

Det er også flere grunner til at søndagens oppgjør hadde litt ekstra temperatur. Det var nemlig også et familieoppgjør mellom far og sønn:

Lillestrøm-trener David Nielsen og Rosenborg-spiller Noah Holm.

Holm felte en knallhard dom over faren før kampen:

Noah Holm

KLAR DOM: Noah Holm

– Hva syns du om jobben han gjør i Lillestrøm?

– Fram til nå, ikke bra nok.

– Og etter søndagen, da?

– Heller ikke bra nok.

Men far og LSK-trener Nielsen var vant til interne meldinger mellom de to.

– Det er ofte konkurranse i familien, så det blir enda en det her, sa Nielsen til NRK.