Trønderen sjanseløs på norsk festdag

3 hours ago 6



Først skuffet han, så viste Timon Haugan glimt av storhet. Det ble imidlertid en norsk festdag i Sölden.

Førsteomgangen i Sölden ble en skuffende affære for Timon Haugan. Foto: Marco Trovati/AP (NTB)
  • Johannes Strand

    Johannes Strand

Publisert: 27.10.2024 14:01

– Jeg er veldig fornøyd. Det er det første resultatet mitt i Sölden og dette er ikke en bakke jeg har så mye selvtillit i, sa Timon Haugan til VG etter søndagens storslalåm-renn.

Det ble til slutt en ok start på sesongen i Sölden for oppdalingen med en 12. plass.

– Han var absolutt med og viste lovende takter, sa VG-ekspert Leif Kristian Nestvold-Haugen etter at Haugan skuffet noe i førsteomgangen.

Les også

Snakker om «baksiden» av suksessen: - En stor utfordring og ukomfortabelt

Trønderen lå som nummer 22, 1,79 bak nordmannen Alexander Steen Olsen.

– Vi får håpe Timon kan kjøre seg opp noen plasser, sa Nestvold-Haugen.

– Reddet seg mesterlig inn

Og det gjorde han.

– Dette var bra kjøring. Han måtte gjøre noen redningaksjoner i denne omgangen også, men han reddet seg mesterlig inn. Det blir en kul sesong dette, sa Nestvold-Haugan.

Timon Haugan i aksjon under verdenscupåpningen i Sölden. Foto: Leonhard Foeger/Reuters (NTB)

Haugan, som avsluttet sist sesong med å ta sin første verdenscupseier i Saalbach, leverte med andre ord en solid finaleomgang og endte altså til slutt på en 12. plass, 1,73 bak vinner Alexander Steen Olsen.

Han vant foran Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath.

Dermed ble det en ordentlig norsk festdag i Sölden.

– Det er det råeste rennet jeg har vært borti, sa VG-ekspert Nestvold-Haugen.

Alexander Green, Atle Lie McGrath og Henrik Kristoffersen jubler for trippel norsk i Sölden. Foto: Leonhard Foeger/Reuters (NTB)

Stjernecomeback

De fleste øyne var rettet mot den østerrikske legenden Marcel Hirscher og nordmannen Lucas Braathen under sesongåpningen i Sölden. Begge gjorde comeback i verdenscupen for henholdsvis Nederland og Brasil.

Hirscher endte på 24. plass, mens Braathen ble nummer fire.

– Jeg klarer ikke en gang å beskrive hvor mye som ligger bak dette. Hvor mye redsel og hvor mye møkk det har vært. Så får jeg lov til å stå her og danse foran titusener av mennesker. Det er dette jeg elsker. Jeg er så takknemlig, sa Braathen til VG.

Lucas Braathen og Marcel Hirscher er tilbake i verdenscupsirkuset igjen. Nå konkurrerer de for henholdsvis Brasil og Nederland. Foto: Alessandro Trovati/AP (NTB)

Slik gikk det med de andre norske løperne: Rasmus Windingstad (20), Halvor Hilde Gunleiksrud (41), Kaspar Kindem (42), Jesper Wahlqvist (42).

Fredrik Møller fra Oppdal var svært nær ved å kvalifisere til andreomgangen. Han endte som nummer 31 og var kun fire hundredeler unna en finaleomgang.

Read Entire Article