– Trofeet sto rett der

1 month ago 26



Scenen var satt, Arsenal hadde forberedt seg på fest.

 Martin Ødegaard depper etter at Arsenal tapte ligatittelen med to poeng på sesongens siste dag i mai. De slo Everton, men det holdt ikke. Foto: Paul Childs / Reuters / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 15.08.2024 18:01

Bildene av kulissene til Arsenals gullfest i Premier League ble på mange måter selve symbolet på den store skuffelsen.

Ett eller annet sted i kjelleren på storstuen i Nord-London var det nemlig et podie på plass. «Arsenal Premier League Champions 2023/24» var teksten.

Klubben hadde til og med øvdøvdEn lekket video viste hvordan de hadde rigget opp Emirates til fest dagene før kampen, og gjennomførte hele prosedyren for en eventuell Premier League-feiring. Et banner lå på bakken: Champions sto det der. på hvordan de skulle feire ligatittelen, men det skulle jo ikke skje.

I stedet ble det Manchester City, igjen, og Arsenal tapte på målstreken, for andre år på rad. Og kulissene forble ubrukt.

– Vi drømte om noe stort, sa kaptein Martin Ødegaard under treningsleiren på Marbella i sommer.

– Vi var med helt til den siste dagen og jeg hadde virkelig følelsen av at noe spesielt skulle skje. Etter kampen var det bare skuffelse når du er så nærme, trofeet sto rett der.

I stedet ble det velkjente bilder fra nord i England:

Det gjorde faktisk det. Med to potensielle vinnere på siste dag, var det to trofeer, to sett medaljer og to podier klargjort i hver sin del av landet.

Det er nå snaue tre måneder siden Ødegaard sto midt på gressteppet foran egne fans og talte på høyttaleranlegget.

Budskapet var klart. De var knust, men:

– Jeg tror det er visse ting man aldri kommer helt over. Det er noen ting som alltid vil svi, og man tenker hvis om, dersom, den kampen, og så videre, sier Ødegaard til Viaplay denne uken.

Det til tross: Han sier deres fokus er å se fremover og glemme skuffelsen.

Sam Dean følger Arsenal tett som korrespondent for storavisen The Telegraph.

– Beskjeden deres er at de mer sultne enn noen gang på grunn av dette. Men hvor preget de var av den skuffelsen og hvor mye det såret dem, det får vi bare vite i tiden som kommer, sier han.

Sam Dean

The Telegraph

Manager Mikel Arteta har ett år igjen på kontrakten. FA-cupseieren i 2020 er hans eneste store trofé i sine snaue fem år som sjef.

– Det neste steget nå er å vinne trofeer. Nå handler det om å bare komme seg over målstreken. Det eneste de mangler er et stort trofé for å krone den snuoperasjonen de har hatt under Arteta og sportsdirektør Edu, sier Dean.

Under nåværende ledelse har Arsenal forbedret seg sesong for sesong etter han tok over i desember 2019.

Men det er fortsatt 20 år siden Premier League-tittelen sist ble løftet av en Arsenal-kaptein.

Hvorfor skal vi tro på at de endelig klarer det, og attpåtil i konkurranse med Premier League-historiens kanskje beste lag noensinne i Manchester City?

– Selv om ikke Arsenal ikke kjøper flere, bør de fortsatt bli bedre. Spillerne er unge, de er på vei inn i sin beste alder og utvikler seg fortsatt. Derfor forbedrer de troppen selv om de ikke gjør store endringer i den, sier Dean.

– Jeg ser Arsenal som hårfine favoritter denne sesongen. De har fått en trygg tredjestopper innen trygg tredjestopper innSolbakken snakker her om Riccardo Calafiori. , og de er bedre rustet om de skulle få en skade. Jeg tror også noen av de unge spillerne der blir enda bedre, resonnerer den norske landslagssjefen Ståle Solbakken.

VG var til stede på Arsenals siste treningskamp før sesongstart, de hadde god kontroll i oppgjøret mot Lyon.

Og det er ingen tvil om målsettingen. Denne sesongen skal de vinne et stort trofé igjen.

– Støtteapparatet, spillerne, fansen og alle andre jobber mot det samme målet. Til syvende og sist er jeg sikker på at det blir belønnet med et trofé.

Tror du Arsenal vinner Premier League denne sesongen?

Nå skal det skje!

Nei, de taper på målstreken igjen.

Nei, denne gangen er de sjanseløse.

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin om engelsk fotball kårer vi de 100 beste spillerne i Premier League. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article