FFK-helten feiret med blåveis: – Han slår meg jo i ansiktet

4 hours ago 6



Morten Bjørlo hadde et tydelig bevis på en knallhard kamp mot Vålerenga.

1 av 5Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 06.10.2024 22:36 | Oppdatert: 06.10.2024 23:48

VG Live

– Han slår meg jo i ansiktet. Det er et klart og tydelig bevis, sier Morten Bjørlo til VG.

Han svever høyt etter å ha sendt Fredrikstad videre i cupen. Men det kostet. Først med et slag i ansiktet. Så krampe i begge leggene under feiringen av målet.

Bildene viste at Bjørlo gikk ned etter en duell med Vegar Eggen Hedenstad, der FFKs nummer ti ropte på straffe, men ikke ble hørt av dommeren.

– Det ordnet seg uansett, men vi skulle kanskje hatt VAR i cupen også. Dommeren mener at det ikke er straffe, og det kan jeg ikke skjønne, sier Bjørlo.

– Var det vondt?

– Ja, jeg mistet synet litt utover i andre omgang. Det er ikke kjekt når du springer rundt med et halvt øye på en måte, men jeg synes jeg spilte en god kamp til tross for det, sier Bjørlo.

Frisparkscoringen gjør at Fredrikstad fortsatt har muligheten til å nå sin første cupfinale siden 2006.

At Bjørlo skulle ta frisparket var det aldri noe spørsmål om.

– Det var to stykker som kom bort og sa de ville ta det. Men jeg sa jeg kom til å score. Jeg gjorde det samme mot Vålerenga i fjor for Rosenborg, og det var nesten helt identisk denne gangen. Helt fantastisk, sier Bjørlo.

– Det var ikke snakk om at noen andre skulle ta det?

– Jeg er «fus» i alt, sier Bjørlo med et lurt smil.

Syv minutter inn i ekstraomgangene: FFK-frispark etter en god kontring hvor Jeppe Kjær Jensen var på vei fremover før han ble hindret av Fidel Brice Ambina.

Vålerenga-spiller Vegar Eggen Hedenstad sier han er litt usikker på om det var frispark i det hele tatt.

– Det er mulig det er litt «soft». Jeg har ikke sett det på nytt, så jeg vet ikke helt. Det er et godt frispark, men det er kjipt, selvfølgelig, sier Hedenstad til VG.

Men frispark ble det. Bjørlo bøyde ballen over muren og inn i det nærmeste hjørnet. Magnus Sjøeng var på den, kunne nok tatt den, men rakk ikke bort.

– Han får såpass mye kraft på den at jeg ikke klarer å holde den ute. Det er kjipt, men det er rett og slett et veldig bra frispark, sier Sjøeng til VG.

Etter 97 minutter med fotball hadde vi fått kampens første scoring. Bjørlo var så sliten at han under feiringen av scoringen markerte til trenerbenken at han ikke kunne fortsette.

1 av 6Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Før dette var det på tribunen de mest imponerende prestasjonene var.

Intility var malt i rødt og hvitt på den ene side, blått og hvitt på den andre. Over 13 000 tilskuere skapte en nydelig atmosfære, men de fikk lite underholdning på kunstgresset.

1 av 4Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Magnus Sjøeng hadde en god redning, det samme hadde Jonathan Fischer i Fredrikstad-målet. Men de store, store sjansene lot vente på seg til sluttminuttene.

Med ti minutter igjen hadde FFK satt inn et bra press. Sondre Sørløkk fikk en enorm mulighet da Sjøeng hadde forlatt målet sitt, men headingen fra Fredrikstad-spissen satt ikke.

– Vi er godt strukturert og bra trent. Vi holder lengre enn Vålerenga i dag, det er derfor vi tar over mer og mer i kampen, sier FFK-trener Andreas Hagen til NRK.

Derfor måtte det hele avgjøres i ekstraomgangene. Der ble Bjørlo den avgjørende brikken. Fredrikstad møter KFUM i semifinalen i cupen.

En tydelig skuffet Vålerenga-trener Geir Bakke sier til VG at de skal bruke tapet som en lekse før frem mot neste sesong.

– Det er kjedelig. Vi hadde ekstremt lyst til å komme oss til semifinalen og prøve å gå hele veien, men vi møter et solid fotballag, sier han.

Read Entire Article