Trenerlegenden «Svennis» bisettes

4 weeks ago 15



David Beckham er blant de fremmøtte som tar et siste farvel med den tidligere engelske landslagssjefen Sven-Göran Eriksson.

  • Andreas Jørgensen, VG

    Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 13.09.2024 09:39 | Oppdatert: 13.09.2024 09:59

Eriksson bisettes i Fryksände kirke i Torsby – hvor han vokste opp.

Begravelsen begynner klokken 10 og kirken, som rommer 600 personer, vil være helt full, ifølge Erikssons agent Bo Gustavsson.

Det er også satt opp storskjerm utenfor kirken til de som ikke får plass.

 Det ventes at kirken i Torsby i Sverige blir helt full og det er satt opp storskjerm på utsiden for de som vil følge begravelsen. Foto: Jonas Ekströmer/ TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Blant de fremmøtte var den tidligere engelske fotballstjernen David Beckham. Han var kaptein på det engelske landslaget under hele Erikssons ledelse. Beckham var også på besøk hos Eriksson tidligere i sommer da han lå syk.

Roy Hodgson, som var landslagssjef for England fra 2012 til 2016, er også til stede. Det samme er Erikssons far, 95 år gamle Sven Eriksson.

Eriksson hadde i lang tid vært åpen om sin uhelbredelige kreft i bukspyttkjertelen. I januar sa svensken at han i beste fall hadde ett år igjen å leve. I slutten av august gikk han bort med familien rundt seg.

Gjennom det siste året har «Svennis» blitt hedret både i Sverige og i England. Tidligere fotballkommentator Arne Scheie husker trenerprofilen som «én av de største»:

– Jeg blir nesten stum når jeg tenker på hvilken fotballpersonlighet vi snakker om. Det var helt vanvittig. Alle spillerne i England berømmer ham, sa Scheie til VG etter dødsfallet.

1 av 3Foto: Adam Ihse/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Read Entire Article