Tottenham-kollaps – tapte etter tomålsledelse

1 hour ago 4

Tottenham ledet komfortabelt til pause borte mot Brighton. Så satte hjemmelaget i gang snuoperasjonen.

Dominic Solanke gikk målløs av banen da Tottenham gikk på sesongens tredje tap. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB

Publisert: 06.10.2024 19:26

VG Live

Da dommeren blåste til pause mellom Brighton og Tottenham så alt ut til å gå på skinner for trener Ange Postecoglou.

Brennhete Brennan Johnson scoret i sin sjette kamp på rad da han ga bortelaget ledelsen. etter å ha blitt spilt gjennom alene med Brighton-keeper Bart Verbruggen.

Ti minutter før pause doblet James Maddison ledelsen. Brighton-keeper Bart Verbruggen fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok.

Ange Postecoglou Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB

Etter en svak førsteomgang fikk trener Fabian Hürzeler og Brighton sving på sakene.

Tre minutter etter hvilen satte nysigneringen Yankuba Minteh inn reduseringen da Tottenham ikke fikk ryddet unna et innlegg.

Deretter var det et annet sommerkjøp som sørget for at lagene var like langt da Georgino Rutter plasserte ballen i lengste hjørne forbi Guglielmo Vicario i Tottenham-målet.

Så var det duket for en gammel ringrev: 33 år gamle Danny Welbeck var høyest i feltet og kunne enkelt stange inn 3–2 og fullføre snuoperasjonen.

Før kampen mot Brighton hadde Tottenham kun sluppet inn mer enn ett mål i en annen kamp, 2–1-tapet mot Newcastle i september.

Med tre poeng klatrer Brighton forbi Tottenham på tabellen og opp på en 6. plass. Tottenham faller ned til 9. plass.