Tornado feiet gjennom USA: – Hørtes ut som et tog

1 month ago 21



Borgermesteren i byen Winchester i Indiana gjemte seg i et skap sammen med kona mens uværet herjet.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
fredag 15. mars kl. 08:16

– Det har vært mange, mange betydelige skader, men jeg vet ikke hvor mange. Jeg vet heller ikke hvor de er. Jeg vet ikke hva de går ut på, sier Douglas Carter hos politiet i Indiana til nyhetsbyrået AP like før midnatt lokal tid torsdag.

Tornadoen traff byen Winchester nordøst for Indianapolis i 20-tiden torsdag kveld lokal tid, med en fart på over 17 meter i sekunder.

– Jeg er helt skjelven, det er overveldende, sier byens borgermester Bob McCoy til AP.

– Jeg hørte noe som hørtes ut som et tog, og så begynte jeg å høre sirener, forteller han, og sier at han og kona gjemte seg inne i et skap mens stormen herjet utenfor.

Videoer som er publisert i sosiale medier viser store ødeleggelser og bygninger som er knust til pinneved.

Byen har rundt 4800 innbyggere.

– Vi må vente til morgenene før vi får oversikt over skadene. Vi kommer til å fortsette å jobbe gjennom natten og prøve å finne folk, sier borgermesteren til NBC.

USAs nasjonale værtjenester advarte om kraftig, og potensielt farlig, tornado i flere delstater torsdag kveld og natt til fredag lokal tid: Både deler av Texas, Arkansas, Indiana og Ohio er eller har vært utsatt.

Nyhetsbyrået Reuters har hentet denne videoen fra sosiale medier. Den viser en tornado i Hancock county i Ohio torsdag. Foto: Tom Simmons / Reuters

I morgentimene fredag norsk tid meldes det også om ødelagte bygninger i Ohio. Ifølge AP ble flere landsbyer i området Indian Lake i delstaten rammet av uværet.

– Det er total ødeleggelse. Jeg har aldri sett lignende i hele mitt liv, sier Amber Fagan, som leder en handelsforening i området, til AP.

Det er foreløpig uklart om noen er savnet.

– Så vidt vi vet, har vi mange skader, men vi vet ikke hvor mange, sier Sheri Timmers, som er talsperson for fylket Logan, og legger til at en såkalt trailerpark, et område der mennesker bor fast i husvogner, ble rammet.

I Indiana er det meldt om skader både i Winchester og tettstedet Selma i nærheten, skriver NBC.

– Himmelen var helt svart, sier Selma-innbygger Lisa Gulley til NBCs lokale samarbeidskanal WTHR.

Hun forteller at hun så vidt kom seg inn i huset sitt før en del av hagegjerdet deres føk inn gjennom glassruten på inngangsdøren.

– Hele døren bare eksploderte.

Den lokale sheriffen Art Moystner sier til kanalen at han var innesperret i sin egen bolig mens tornadoen feide gjennom området.

Han forteller at en Walmart-butikk og en Taco Bell-restaurant er skadet etter tornadoens herjinger, og at det samme muligens også gjelder et sykehjem.

Read Entire Article