Toner ned egne landslagsmuligheter: – Hvilken diskusjon er det da?

2 weeks ago 19



Magnus Wolff Eikrem (34) på landslaget? Ja, hvis Ola Brynhildsen får bestemme.

FOR NORGE? Magnus Wolff Eikrem har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 24.09.2024 07:11

– Ja. Jeg tror han kunne vært en joker hvis de ligger under. Han har et blikk som få andre her i landet har, sier Molde-spiller Brynhildsen til VG.

Prestasjonen på KFUM Arena fikk nok hverken Ståle Solbakken eller veldig mange andre til å tenke landslaget.

Men i den siste tiden har Eikrem storspilt for et Molde-lag i god flyt. Dermed har navnet hans havnet i landslagsdiskusjonen.

Eikrem på landslaget?

Ja, perfekt nå som Ødegaard og Bobb er skadet

Nei, det finnes bedre alternativer

Spesielt fordi Martin Ødegaards skade kan være så alvorlig at han mister kampene mot Slovenia og Østerrike. I tillegg er Oscar Bobb langtidsskadet.

– Han er en fantastisk fotballspiller. Slipper vi han ute av syne i et millisekund er så det baller på vei inn bak oss. Så han er kanskje en joker å ha i et landslag, sier KFUM-trener Johannes Moesgaard.

Johannes Moesgaard

KFUM-trener

Kåffa-treneren mente det var en kompliment til eget lag at Eikrem ble stående i nesten 90 minutter på kunstgresset på Ekeberg.

Sist Eikrem var i landslagstroppen var september 2016.

Wolff Eikrem på landslagssamling i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB

Erling Moe, Molde-trener, prøver seg på en egoistisk tankegang med at han håper så mange som mulig av sine spillere får vært hjemme og hvilt litt i landslagspausene.

– Så du ser gjerne at han ikke blir tatt ut?

– Ja, sier Moe med et bredt glis.

Wolff Eikrem selv er ikke superoptimist med tanke på et uttak.

– Det er veldig lenge siden jeg har vært med, så det tenker jeg ikke på. Det viktigste er å vinne kamper med Molde. Det blir veldig mye hypinghypingOpphausing på de som ikke er med. Hvis du spiller et par gode kamper så skal du på landslaget. I dag var jeg dårlig så da skal jeg vel ikke være med, sier Eikrem til VG.

– Det at du blir en del av diskusjonen sier vel noe om at du har gjort noe bra?

– Ja, men hvilken diskusjon er det da? Det er en eller annen sin mening. Det er alltid hyggelig å få ros. Jeg har spilt veldig bra lenge så vi får se, men det er ikke noe jeg sitter og venter på, sier Eikrem, som er klar på at han stiller om telefonen skulle komme.

Om han skal tilbake til Oslo for landslagssamling vites ennå ikke, men fra Oslo etter møtet med KFUM reiser Eikrem og Molde etter det som kalles en kjedelig kamp.

– Dårlig kamp av oss. Vi får ta det poenget og reise fortest mulig hjem. Vi klarte aldri å komme opp i gir. De er et veldig bra lag. Et av de bedre vi har møtt. Det viser de uke etter uke, sier Eikrem.

Da gikk det bedre med erkerival Rosenborg denne runden:

Read Entire Article