Tok kontakt med Slottet for å få erstatning og eiendeler

3 weeks ago 32



Marius Borg Høiby ødela deler av leiligheten som ekskjæresten leide. Før helgen så kvinnens advokat seg nødt til å kontakte Slottet. Nå har de fått svar fra Høibys forsvarer.

Mette Yvonne Larsen er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen. Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: 17.09.2024 11:47 | Oppdatert: 17.09.2024 11:58

Kortversjonen

Kronprinsessens sønn ble pågrepet etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner natt til søndag 4. august. Han ble siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler fremsatt i en telefonsamtale. Han innrømmet bruk av vold mot sin ekskjæreste og samboer, påvirket av alkohol og kokain.

Leiligheten kvinnen leide på Frogner, fikk en god del skader. Da hun som planlagt skulle flytte ut uken etter, ble hele depositumet holdt tilbake av utleieren. Det var fordi skadene ikke var gjort opp for.

Slik kunne utleieren betale håndverkere som blant annet skulle male, sparkle vegger og reparere overflater som var skadet. I tillegg ble en lysekrone ødelagt.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen skal Marius Borg Høiby fra første dag etter hendelsen ha lovet å gjøre opp for skadene. Det hadde han hittil ikke gjort mandag denne uken, ifølge Larsen.

– Hvorfor haster det for din klient å få disse pengene?

– Fordi hun er i en økonomisk situasjon hvor hun ikke kan gi skadevolder henstand. Hun trenger pengene sine, og gårdeier holder depositumet tilbake, noe han har full rett til, sier Larsen til Aftenposten.

Kronprinsparet har residens på Skaugum i Asker. På eiendommen har også Høiby bodd de siste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Private eiendeler på Skaugum

Kvinnen bodde i flere måneder sammen med Høiby i hans hus på Skaugum. Der har også kronprinsparet sin residens. Hun har ønsket å få utlevert sine personlige eiendeler derfra. Det har vært forsøkt en dialog over flere uker for å få til dette. Men uten hell, ifølge Larsen.

For å få fortgang i prosessen med å få utbetalt erstatningen for skadene, som hun hevder det har vært dialog om en lang stund, så bistandsadvokaten seg fredag nødt til å kontakte Slottet direkte.

– Hvorfor så du deg nødt til å ta kontakt med Slottet?

– Jeg ble enig med klient om dette for å få fortgang i dato for uthenting av eiendeler.

Allerede dagen etter henvendelsen var tingene hentet ut fra Skaugum.

Tirsdag sier forsvarer Øyvind Bratlien at Høiby ønsker å gjøre opp for seg økonomisk.

Øyvind Bratlien er forsvarer for Høiby. Foto: Terje Pedersen, NTB

– Akseptert av Høiby

– Jeg har hele tiden bedt Larsen om dokumentasjon på kravet, som er et minimum å forvente. Det har vi ikke fått. Istedenfor har Larsen prøvd ulike snarveier, blant annet ved å legge urimelig press på Høiby ved å kontakte Slottet. Det er alvorlig og har ikke fungert, sier Bratlien til Aftenposten.

Han sier at den etterspurte dokumentasjon ble mottatt hos dem i går, og at kravet ble gjennomgått tirsdag.

– Det er akseptert av Høiby, sier Bratlien.

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten.

Tok kontakt med kvinnen

Etter at kronprinsesse Mette-Marit ble kjent med hva som hadde skjedd i august, var det hun som først tok kontakt med den fornærmede kvinnen. Hun sendte en tekstmelding til henne, får Aftenposten opplyst.

Marius Borg Høiby sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB

Slottet har bekreftet at det har vært kontakt mellom kronprinsesse Mette-Marit og den fornærmede kvinnen. Men de vil ikke gå i detalj om hva slags kontakt det har vært. Slottet kaller det en privatsak.

Den fornærmede kvinnen skal deretter ha ringt tilbake til kronprinsessen og pratet med henne, ifølge Aftenpostens opplysninger.

Slottet har så langt ikke villet bekrefte dette hendelsesforløpet.

Siktet for mishandling i nære relasjoner

Lørdag ble siktelsen mot Høiby nok en gang utvidet. Han er nå siktet for mishandling i nære relasjoner, skadeverk og trusler. Den nyeste siktelsen gjelder drapstrussel. Det er nå totalt fire fornærmede i saken.

Tirsdag for to uker siden ble det kjent at Høiby er ilagt besøksforbud mot den fornærmede kvinnen i Frogner-leiligheten.

Fredag kveld ble han pågrepet, siktet for å ha brutt dette forbudet. Høiby erkjente ikke straffskyld.

Read Entire Article