Togstasjon i Tyskland stengt etter mistanke om dødelig virus

4 days ago 9



Onsdag kveld har Hamburg sentralstasjon i Tyskland stengt ned. Årsaken er mistanke om to smittetilfeller av det dødelige marburgviruset på et av togene.

Deler av Hamburg sentralstasjon i Tyskland er stengt ned. Foto: Gregor Fischer / AP / NTB

Publisert: 02.10.2024 18:39

Det føderale politiet i byen har stengt ned togstasjonen onsdag kveld.

Nødetatene har gått om bord på det aktuelle toget, utstyrt med fullt smittevernutstyr. Frykten er at to passasjerer om bord skal ha vært smittet av marburgviruset. Det melder den tyske avisen Bild.

Ifølge FHI er marburgsykdom en sjelden zoonose zoonose infeksjonssykdom som kan smitte fra dyr til menneskersom kan forårsake alvorlig sykdom med blødninger og har høy dødelighet. Symptombildet er nærmest identisk som ved ebolasykdom, og fra menneske til menneske smittes man via dråpesmitte.

De to passasjerene ble fraktet til Eppendorf universitetssykehus av et smittevernteam.

Epidemi i Rwanda

Det pågår for øyeblikket en epidemi med marburgviruset i Rwanda. Åtte personer har mistet livet og ytterligere 20 tilfeller er blitt påvist de siste dagene, ifølge lokale helsemyndigheter i Rwanda.

Vedkommende som angivelig skal ha båret smitten, kom med fly fra Rwanda for kort tid siden.

Alexander Fricke, talsperson for brannvesenet, forteller til Bild at helsemyndighetene har bedt politiet om å få kontroll på personer som kan ha vært i kontakt med de to passasjerene som er mistenkt for å bære på viruset.

– Vi må nå finne ut om de var i stand til å bli smittet på så kort tid, sier Fricke til Bild.

Det skal ha vært 200 personer om bord på samme tog.

Read Entire Article