To tabber ødela for Brann: – De gir vekk to mål

1 month ago 17

(Astana-Brann 3–0, sammenlagt 3–2) Brann serverte Astana to giganttabber og skal ikke spille mer i Europa denne sesongen.

Publisert: 29.08.2024 17:55

Ramazan Karimov hadde bare vært sekunder på banen da han la på til 3–0 i det 92. minutt og sørget for at Astana skal spille Conference League denne sesongen. Det var en grusom pasning fra Joachim Soltvedt som ble fanget opp.

Før det hadde målmannen Mathias Dyngeland rotet det til da Astana scoret sitt andre mål.

Dermed falt Branns Europa-drøm i grus.

– Det er brutalt, sier Fredrik Pallesen Knutsen til VG.

– Vi gjør for enkle feil. Vi er ikke til stede, ingen av oss. Vi kontrollerer ikke som vi skal gjøre.

– Jeg er fryktelig skuffet på Branns og norsk fotballs vegne, sier VG+ Sport-ekspert Vegard Leikvoll Moberg på direkten.

– De gir vekk to mål.

– En 2. omgang fra helvete, fastslår kommentator Vegard Aulstad på VG+ Sport.

Takket være Felix Horn Myhre og Bård Finne hadde Brann 2–0 å gå på fra kampen på Stadion.

Det var godt å ta med seg til Almaty, der Astana spilte sin hjemmematch, 1200 kilometer hjemmefra.

Det er 16 år siden sist Brann var inne i en Europacup - da de spilte mot Deportivo de La Coruña i den daværende UEFA-cupen høsten 2008 (2–0 hjemme, men tap totalt). I 2023 ble klubben slått ut i playoff i Conference League mot nederlandske AZ.

Emil Kornvig fører an for Brann med Astanas Max Ebong i hælene. Foto: Stas Filippov / NTB

Astana skapte mange sjanser i 1. omgang - men samtidig var Brann farlig på sine kontringer, ikke minst ved Joachim Soltvedt.

Spissen Chinedu bommet fra fire meters hold tidlig, og ellers tok Mathias Dyngeland seg av det som kom.

– Brann har hatt sine muligheter, men Geoffrey Chinedu kunne ha stått med både ett, to og tre mål, sier VG+ Sport-ekspert Vegard Leikvoll Moberg i studio i pausen.

– De kommer bedre forberedt til denne kampen. Vi må skru opp til 2. omgang. Vi må unngå ugunstige brudd mot oss, sier Fredrik Pallesen Knudsen i pausen.

Etter et kvarter headet Geoffrey Chinedu inn 1–0 ledelse til Astana da han vant en hodeduell der Emil Kornvig ble for passiv.

Mot slutten satte Eirik Horneland inn Japhet Sery Larsen og la om til fem mann bak for å trygge resultatet.

Vertene hadde flere store sjanser, men hadde ingen «Haaland», samtidig som Mathias Dyngeland var sikkerheten selv - fram til det 81. minutt. Da misset Brann-keeperen på et innlegg og bokset ballen rett i Thore Pedersen, og Geoffrey Chinedu hjalp ballen til å gå i nettmaskene til 2–0 - og 2–2 sammenlagt.

Innbytter Aune Heggebø fikk en kjempesjanse i det 87. minutt, men Astana-keeper Condric leverte sin beste redning for dagen.

På overtid kom en ny Brann-tabbe og dermed Astana-mål og avansement for Kasakhstans stolthet.