To menn pågrepet etter å ha forsøkt å ta seg inn i atomavfallsanlegg

2 hours ago 5



Politiet pågrep søndag to menn som skal ha forsøkt å ta seg inn på atomdeponiet i Himdalen i Aurskog-Høland, melder Romerikes Blad.

søndag 29. september kl. 19:17

– Det ble gjort en observasjon av to personer utenfor Himdalen atomavfallsanlegg som var iført hansker og finlandshette. Disse forsøkte å ta seg inn i anlegget. På stedet var det også et kjøretøy uten skilter, sier jourhavende jurist i Øst politidistrikt, Morten Lundén, til Romerikes Blad.

Han sier til avisen at personene er siktet for å ta seg uberettiget inn på området.

– Vi etterforsker nå hvorfor de forsøkte å ta seg inn i atomavfallsanlegget, sier han.

Det var søndag morgen at politiet rykket ut med politihelikopter og flere patrulje. De to personene som skal ha forsøkt å ta seg inn i atomdeponiet, ble pågrepet søndag formiddag.

Anlegget i Himdalen i Aurskog-Høland brukes til å lagre radioaktivt avfall, og det er bygd som fire separate fjellhaller med felles atkomsttunnel. Én hall benyttes som lager for plutonium-holdig avfall, de tre andre hallene er et deponi hvor avfallet blir støpt inn i betongsarkofager.

De to mennene som er pågrepet, er i 20- og 30-årene. Den ene har nektet å forklare seg, mens den andre har fått oppnevnt Sol Elden som forsvarer. Hun sier til RB at hun ikke kan kommentere saken da hun ikke har fått alle dokumentene ennå.

Det er ikke tatt stilling til om personene kan fremstilles for fengsling.

Publisert: 29.09.24 kl. 19:17

Relaterte emner

Read Entire Article