To eksplosjoner nær Israels ambassade i København

4 days ago 15



  • To eksplosjoner nær Israels ambassade i København

    Det opplyser dansk politi.

    Ifølge avisen Berlingske skriver politiet at ingen er kommet til skade, og vi er i gang med de innledende undersøkelser på stedet.

    Politiet skriver også at de undersøker en eventuell forbindelse til den israelske ambassaden som ligger i området.

  • Xi sier til Putin at han vil øke samarbeidet

    Kina vil utvide samarbeidet med Russland, sier president Xi Jinping etter å ha snakket med sin russiske motpart Vladimir Putin. Bildet er fra et møte i mai i år.

    Kina vil utvide samarbeidet med Russland, sier president Xi Jinping etter å ha snakket med sin russiske motpart Vladimir Putin. Bildet er fra et møte i mai i år. Foto: Sergei Bobylev / Sputnik / AP / NTB

    Kinas president Xi Jinping sier til sin russiske motpart Vladimir Putin at han er klar til å utvide samarbeidet mellom de to landene.

    Anledningen var at de to lederne onsdag utvekslet gratulasjoner knyttet til 75-årsmarkeringen for det diplomatiske båndet mellom Beijing og Moskva.

    – Xi sa at Kina er klar til å slutte seg til Putin for umiddelbart å utvide det allsidige, pragmatiske samarbeidet mellom våre to land, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

  • Strømproblemer stenger Follobanen

    Follobanen ved Blixtunnelen har vært forfulgt av problemer siden åpningen i fjor. Onsdag er det nok en gang strømproblemer i tunnelen.

    Follobanen ved Blixtunnelen har vært forfulgt av problemer siden åpningen i fjor. Onsdag er det nok en gang strømproblemer i tunnelen. Foto: Terje Pedersen / NTB

    Follobanen er onsdag morgen stengt mellom Ski og Oslo S. Det vil føre til innstillinger og forsinkelser i togtrafikken på Østfoldbanen.

    Bane Nor opplyser at det er strømproblemer i Blixtunnelen og sier de vil komme med en oppdatering på situasjonen klokken 7.

    Vy opplyser at de reisende må regne med forsinkelser. Både Østfoldbanens østre og vestre linje berøres av problemene.

  • Mann truet med kniv og ranet i Moss

    Politiet i Moss leter natt til onsdag etter en mann som truet med kniv og ranet en annen mann i 30-årene.

    – Ransofferet tok selv kontakt med en politipatrulje ved 1.30-tiden og fortalte hva som hadde skjedd. Han ble ikke skadet, forteller operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB.

    Mannen fikk ikke med seg så mye, ifølge politiet: Bare en telefon som ble funnet igjen i nærheten av stedet der ranet skjedde.

  • Flyet med Brasils president har tekniske problemer

    Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva må bytte fly etter at det oppsto tekniske problemer i mexicansk luftrom på vei hjem til Brasil.

    Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva må bytte fly etter at det oppsto tekniske problemer i mexicansk luftrom på vei hjem til Brasil. Foto: Julia Demaree Nikhinson / AP / NTB

    Flyet som frakter Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva hjem fra Mexico, har snudd til Mexico by på grunn av et teknisk problem om bord.

    Lula var tirsdag i Mexico by der han deltok i innsettelsen av landets nye president Claudia Sheinbaum.

    Etter å ha satt seg på flyet med kurs for Brasil, oppsto det et teknisk problem om bord. Flyet har derfor snudd og vender tilbake til den mexicanske hovedstaden, opplyser det brasilianske luftforsvaret.

    I Mexico by skal Lula bytte til et annet fly som skal frakte ham hjem til Brasil.

    Flyet som fikk problemer er av typen Airbus A319. Tirsdag ettermiddag sirklet det over den mexicanske hovedstaden for å bruke opp drivstoff før landingen.

  • Harald Stolt-Nielsen & Preben Brækstad

    i går22:07

    Stort strømbrudd i Oslo, Asker og Bærum

    Slik var situasjonen etter et stort strømbrudd klokken 22.15 tirsdag kveld.

    Slik var situasjonen etter et stort strømbrudd klokken 22.15 tirsdag kveld. Foto: Skjermdump Elvia.no/strombruddskartet

    Nærmere 40.000 husstander i Oslo, Bærum og Asker tirsdag kveld uten strøm, ifølge nettleverandøren Elvia.

    Over 20.000 husstander i Bærum og 17.000 i Oslo er rammet, mens nesten 500 i Asker er uten strøm.

    – Vi har for tiden strømløse områder i store deler av Bærum og Oslo på grunn av en høyspentfeil. Vi legger ut en ny melding klokken 23, opplyser Elvia.

    Les mer om strømbruddet her:

    teaser

    i går 22:09

    Stort strømbrudd i Oslo-området

  • Harald Stolt-Nielsen

    i går21:48

    Skudd avfyrt mot Israels ambassade i Stockholm

    Det skal ha blitt løsnet skudd mot den israelske ambassaden i Stockholm, melder Expressen.

    Svensk politi fikk melding om hendelsen klokken 17.55.

    – Vi har ingen kommentarer på nåværende tidspunkt, sier talsperson Nadya Norton fra svensk politi til avisen.

    Ifølge Haaretz barrikadert svensk politi området rundt ambassaden tirsdag kveld etter at skudd ble avfyrt mot bygningen. Politiansatte skal ha funnet kulehull i ett av ambassadens vinduer, skriver avisen.

    Israels utenriksdepartement opplyser at ingen ble skadet og at alle ansatte er trygge.

  • Oljeprisen steg kraftig etter Irans rakettangrep mot Israel

    Økt spenning i Midtøsten førte tirsdag til at oljeprisen steg kraftig. Etter at Iran avfyrte raketter mot Israel, steg oljeprisen til over 75 dollar fatet.

    Oljeprisen lå tirsdag ettermiddag ned mot 70 dollar fatet, men steg til 73,5 dollar etter meldinger om at Iran forberedte et rakettangrep på Israel.

    Etter Irans rakettangrep på Israel steg prisen til over 75 dollar fatet. Det er en måned siden oljeprisen var så høy, skriver Dagens Næringsliv.

    Klokken 20.30 var prisen på et fat nordsjøolje tilbake på 73,5 dollar fatet.

Read Entire Article