Tillat religiøse hodeplagg i politiet

3 hours ago 6



Publisert: 22.10.2024 06:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I det moderne samfunnet vi har her i Norge, hvor mangfold er en kjerneverdi, bør det være en selvfølge å få lov til å bruke religiøse hodeplagg i politiet. Det viktigste er ikke hva du har på hodet, men i hodet.

Det er allerede et stort samfunnsproblem at mennesker med minoritetsbakgrunn har liten tillit til politiet, spesielt med tanke på økningen av ungdomskriminalitet. Religiøse hodeplagg kan være et skritt i riktig retning for å øke tilliten i miljøer der den er lav.

For eksempel har litt over 30 prosent av befolkningen i Oslo innvandrerbakgrunn, men i politiet er tallet rundt 4 prosent.

I England og Sverige er religiøse hodeplagg tillatt. Disse landene har ikke opplevd problemer ved å tillate slike hodeplagg. Den eneste påvirkningen de har fått, er tilsynelatende positiv. Det har styrket tilliten, spesielt blant minoritetsgrupper.

Om man har noe med politiet å gjøre, skal det være irrelevant hvor i landet man er, hvilket kjønn man har, hvilken hudfarge man har eller hvilken religion man tilhører.

Å tillate religiøse hodeplagg i politiet vil bidra til mer representasjon i politiet, noe som er essensielt i dagens norske samfunn.

Rawan Naima (15)
Stavanger

Read Entire Article