Tilbake på landslagssamling: – Mammahjertet skrek litt

4 days ago 13



Therese Johaug (36) er på sin første landslagssamling siden oppladningen til OL i Beijing i 2022. Å pakke bagen for ny samling var rart for skiesset.

Publisert: 02.10.2024 12:23

– Det var ganske rart å sette seg i bilen. Jeg kom tilbake fra Hellas søndag kveld, og da var det bare å pakke bagen for avreise, sier Johaug på pressetreffet på Hafjell.

At oppholdet hjemme med dattera bare ble noen timer gjorde vondt.

– Når du har vært borte en uke og kommer hjem så har man jo savnet Kristin kjempemye. Det var noen tårer på søndagskveld og mandag morgen da jeg satt meg i bilen og kjørte opp hit. Jeg var litt shaky da jeg kjørte opp hit og mammahjertet skrek litt, sier Johaug før hun legger til.

– Jeg vet jo at hun har det helt fantastisk med pappaen sin.

Der er 36-åringen på sin første landslagssamling siden før OL i Beijing for over to og et halvt år siden. Siden sist har Johaug lagt opp, blitt mor, vært langrennsekspert for NRK og gjort comeback.

Timeplanen i 2024 er en helt annen enn sist Johaug var landslagsutøver.

– Man merker at det er en annen hverdag enn før, med en annen logistikk. Nå er det opp og styre med mat til meg og til hun, kjøre i barnehagen - og så er det å trene, før et sponsoroppdrag, en trening før jeg skal hente henne igjen, forklarer 36-åringen.

 Therese Johaug på løpetur sammen med landslagstrener Marit Bjørgen. Foto: Terje Pedersen / NTB

I august kom bekreftelsen om at Therese Johaug ville gjøre comeback denne sesongen. Det store målet er VM-gull på hjemmebane i Trondheim i februar. Hun har den siste tiden vært på treningsleir i Hellas for å slå tilbake.

– Jeg føler at jeg ligger i rute. Etter at jeg offentliggjorde i august har jeg trent veldig bra. Jeg har fått kontinuitet i treningen, og bikket 100 timer i august, fortsetter Johaug.

Frida Karlsson (25) annonserte tidligere i år at hun etter planen skal legge opp som 27-åring. Johaug tror ikke den svenske skistjernen gir seg før mesterskapsgullet er i boks.

– Det ville overrasket meg om Frida Karlsson legger opp uten å ta individuelt gull i et mesterskap. Såpass konkurranseinnstinkt har hun, mener 36-åringen.

Johaug står fra før med fjorten VM-gull. Ti av dem er individuelle.

Read Entire Article