Tidligere ordfører foreslås på førsteplassen til KrF Rogaland

2 weeks ago 10



Nominasjonskomiteen i Rogaland KrF foreslår Jonas Andersen Sayed til førsteplassen på fylkeslagets stortingsliste for valget neste år.

– Han er en utrolig dyktig politiker, og var en av Norges mest populære ordførere da han var ordfører i Sokndal. Han er et kjent navn og vi synes han er dyktig. Derfor valgte vi å innstille ham på førsteplass, sier valgkomiteens leder Odny Helen Turøy til NRK.

Rogaland KrF kunngjorde listeforslaget i en pressemelding. Dersom fylkeslaget velger Sayed får han dermed plassen til Olaug Bollestad, som gir seg i politikken.

Etter avgangen som partileder gjorde Olaug Bollestad det også klart at hun ikke vil stille til gjenvalg for Rogaland KrF.

KrFU-lederen vil kjempe om førsteplassen

Utfordrer og KrFU-leder Hadle Bjuland (24) er fullstendig strøket fra nominasjonskomiteens liste.

Han var på forhånd pekt ut som en mulig favoritt av flere. Nominasjonskomiteen ville ha Bjuland på andreplass, men han takket nei.

Hadle Rasmus Bjuland

KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland vil ikke stille som andrekandidat.

Foto: NTB

– Bjuland har dessverre takket nei. Det er vi veldig lei oss for. Det hadde vært veldig bra for både Rogaland og KrF å ha hatt med begge to videre. Men jeg respekterer det valget han har tatt, sier Turøy.

Men Bjuland vil jobbe for å få førsteplassen.

– Jeg er fortsatt kandidat hvis partiet ønsker meg som førstekandidat for Rogaland KrF. Derfor er dette bare en foreløpig innstilling fra nominasjonskomiteen, sier Bjuland til NRK.

Den endelige listen skal vedtas på nominasjonsmøtet 5. november.

– Det er ikke sånn at vi vraker Bjuland, men vi hadde to dyktige kandidater, og da måtte vi velge. Vi landet på at det var Jonas som skulle stå på førsteplass, sier valgkomiteens leder.

NRK har ikke lykkes med å få en kommentar fra Sayed.

Publisert 19.09.2024, kl. 14.42 Oppdatert 19.09.2024, kl. 15.11

Read Entire Article