Tidligere fotballspiller stoppet med over 10 kilo kokain i bilen

1 month ago 26



Opplysninger til TV 2:

En mann med mange kamper i Eliteserien ble i sommer pågrepet i Amsterdam med et tosifret antall kilo kokain i bilen, får TV 2 opplyst.

 Michael Corder / AP via NTB
PÅGREPET HER: Fredag 28. juni i år ble den tidligere fotballspilleren og et familiemedlem av ham pågrepet i den nederlandske hovedstaden Amsterdam. Foto: Michael Corder / AP via NTB

Publisert 01.09.2024 22:33

Nordmannen ble pågrepet i Amsterdam i Nederland 28. juni i år. To uker senere ble han utlevert til Norge.

Siden har han sittet i varetekt på grunn av faren for bevisforspillelse.

Nå er eks-fotballspilleren og flere personer i hans nærmeste familie under etterforskning i en kompleks narkotikasak.

Politiet mener han er del av et organisert kriminelt nettverk og har derfor siktet ham etter den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven, får TV 2 opplyst.

Mafiaparagrafen slår fast at strafferammen for et lovbrudd kan dobles dersom lovbruddet er begått som ledd i aktivitetene til en organisert kriminell gruppe.

Risikerer flere år i fengsel

TV 2 er ikke kjent med hvordan eks-fotballspilleren stiller seg til siktelsen. Hans advokat Alexander Greaker ønsker ikke å svare på noen spørsmål.

Ifølge en rapport fra Velferdsetaten i Oslo kommune omsettes kokain vanligvis i doser på ett gram, der prisen gjerne er 1000 kroner. 

Narkotikaen i bilen som eks-fotballspilleren ble stoppet i, var med andre ord verdt minst ti millioner kroner.

 Erik Monrad-Hansen / TV 2
TAUS: Advokat Alexander Greaker vil ikke svare på hvordan hans klient ser på den alvorlige siktelsen. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

Dersom han blir tiltalt for befatning med, og eventuelt forsøk på innførsel av, over ti kilo kokain, risikerer mannen flere år i fengsel.

Advokat Live Sjuve Johansen, som forsvarer et nært familiemedlem av eks-fotballspilleren, ønsker ikke å kommentere saken.

To andre personer som er siktet i samme sakskompleks, forsvares av advokatene Marius Dietrichson og Nils Christian Nordhus. Mens Dietrichson ikke ønsker å svare på spørsmål, har ikke TV 2 fått tak i Nordhus.

Mulig videresalg

TV 2 har sendt en rekke spørsmål til politiadvokat Grete Bollestad i Øst politidistrikt om den pågående etterforskningen. Hun vil ikke svare på spørsmålene, men skriver:

«Av hensyn til den videre etterforskningen hvor det fortsatt foreligger bevisforspillelsesfare, er det lite politiet vil kommentere på nåværende tidspunkt, herunder omfang og roller med mer. Det vi kan si er at vi etterforsker en grov narkotikaovertredelse med flere siktede.»

 Torjus Sagenes / TV 2
FOTBALLBAKGRUNN: Den siktede mannen spilte flere år på toppnivå i norsk fotball. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

TV 2 er likevel kjent med at politiet mener det store narkotikabeslaget var ment for videresalg.

Kokain er det nest mest bruke rusmiddelet i Europa, ifølge statistikk fra Kripos. De siste årene har styrkegraden i den beslaglagte kokainen økt betraktelig.

«Uteseksjonens psykologtjeneste har siden høsten 2023 mottatt langt flere henvendelser enn tidligere hvor klienter oppgir kokainavhengighet og røyking av fribasekokain som aktuelle problemer», skriver Velferdsetaten.

Bruk av kokain medfører blant annet risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Psykologisk er tankeforstyrrelser, paranoia, angst, humørsvingninger og aggressivitet vanlige konsekvenser. 

Read Entire Article