Tidligere Eliteserie-spiller lot seg friste: – Ikke et vanskelig valg

2 weeks ago 12



Det har gått nesten fire år siden Eirik Valla Dønnem la opp som fotballspiller. Denne vinteren har han gull som mål.

Eirik Valla Dønnem på trening onsdag kveld. Søndag skal han og lagkameratene serieåpne mot en nyopprykket byrival. Foto: Christine Schefte
  • Aksel Murvold

    Aksel Murvold

Publisert: 10.10.2024 17:25

Og da er det Eliteserie-gull i futsal som gjelder denne gangen.

Den tidligere Ranheim-spilleren har spilt futsal for Freidig de to siste årene, men gjør et bytte foran årets sesong.

Nå skal han spille for regjerende seriemester Utleira.

– Hovedgrunnen til at jeg valgt å dra hit er ambisjonene til klubben. Ambisjonene er ikke bare nasjonale. Her har man Champions League som et mål. Det fristet veldig å være med på noe sånt på slutten av en lang karriere, sier Dønnem.

Søndag serieåpner Utleira mot nyopprykkede Solsiden futsal.

I tre år spilte Eirik Valla Dønnem (t.h.) for Ranheim. I Eliteserien fikk han 58 kamper. Foto: Håvard Jensen

– Ikke stor forskjell

Den tidligere midtbanegeneralen har rukket å bli 34 år. Da tilbudet om å bli Utleira-spiller kom, måtte han ta en runde på hjemmebane.

– Det tar jo en god del tid. Jeg har vært heldig med hun jeg har hjemme, så da hun ga tommel opp, var det ikke et veldig vanskelig valg.

– Hvor mye tid tar det å være Utleira-spiller i futsal, sammenlignet med Ranheim-spiller i fotball?

– I ren mengde på treningstimene er det faktisk ikke stor forskjell. En vanlig treningsuke her har omtrent like mange treninger som vi hadde i Ranheim. Forskjellen er tidspunktet du trener på. Her er det stort sett på kveldstid.

Valla Dønnem ble hentet til Ranheim da klubben hadde rykket opp i 2017. I blått fikk han to sesonger i Eliteserien, pluss én i Obos-ligaen.

Dønnem forteller at Utleira-trener Kai Bardal tok kontakt med ham allerede i fjor vinter for en mulig overgang. Foto: Christine Schefte

Debuterte i Champions League

I august var flatåsingen også med på Champions League-kvalifiseringen, som fant sted i Danmark. For hans del betydde det debut i Champions League-sammenheng.

Utleira vant to av tre kamper, men det var uansett ikke nok til å kvalifisere for hovedrunden. Kun det beste laget i gruppa gikk videre.

– Vi møtte de italienske mesterne, og det ble tøft. De var nok det aller verste laget vi kunne havne i samme gruppe som. Likevel var det artig at vi gjorde såpass bra i de to andre kampene.

– Det var en fin opplevelse, sier han videre.

Den tidligere fotballproffen er tydelig på hvilke ambisjoner han har. Foto: Christine Schefte

Lader opp på hytta

34-åringen forteller han at naturligvis ønsker å bidra med erfaring og rutine. Samtidig gjør han det klinkende klart at han også har klare ambisjoner om å bidra på parketten.

– Når jeg er med på ting, da gir jeg hundre prosent. Det har aldri vært aktuelt for meg å spille fotball i 5. divisjon én gang i uka. Jeg er ikke interessert i noe «dassopplegg».

– Hvordan er formen og nivået nå?

– Jeg begynner å komme meg i ganske grei. Så kan jeg heller ikke si annet enn at jeg har forventninger til meg selv om at jeg skal ha en god sesong. Vi har jo ambisjoner om å vinne serien, så jeg ønsker å bidra der.

Onsdag kveld trente laget i Utleira-hallen. Foto: Christine Schefte

Utleira har vunnet serien de to foregående årene. Det gjorde de også da Dønnem var med på første halvdel av 17/18-sesongen.

Årets sesongen begynner mot et nyopprykket byrival: Solsiden futsal.

– Som alle andre serieåpninger, blir nok kampen ekstra tøff for laget som forventes å vinne. Skal vi vinne serien, så må vi jo slå de nyopprykkede lagene. De er nok ekstra tent på å slå oss, tror Dønnem.

De neste dagene skal han tilbringe på hytta i Rindal, hvor han lader opp til søndagens serieåpning.

Read Entire Article