Tidligere Abercrombie-sjef pågrepet i menneske­handelsak

3 hours ago 5



 Mark Lennihan / AP / NTBMike Jeffries under en konferanse i 2009. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB

Mike Jeffries anklages for å ha lokket unge menn med modelljobber.

onsdag 23. oktober kl. 00:27

– De utnyttet sårbare, unge menn ved å bygge opp drømmer om en fremtid innen mote eller modellarbeid foran dem, sa statsadvokat i New York Breon Peace på en pressekonferanse tirsdag.

I stedet ble de utsatt for overgrep, mener påtalemyndigheten. Tiltalen omfatter tidsperioden 2008 til 2015, ifølge BBC.

Pressekonferansen skjer etter at den tidligere toppsjefen i kleskjeden Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries (80), tirsdag ble pågrepet. Jeffries ledet selskapet fra 1992 til 2014. Han anklages av påtalemyndigheten for menneskehandel og prostitusjon på tvers av delstatsgrenser.

Også hans partner Matthew Smith og en tredje person er pågrepet i saken.

Taushetserklæringer

Ifølge tiltalen skal Jeffries og Smith ha brukt millioner av dollar på å holde virksomheten hemmelig. De skal ha fløyet utvalgte menn til ulike steder rundt om i verden, inkludert parets hjem og hoteller i England, Frankrike, Italia, Marokko og St. Barts.

Påtalemyndigheten mener at ofrene ble presset til å innta alkohol, Viagra og muskelavslappende midler under «sexfester», skriver BBC.

 BERTRAND GUAY / AFP / NTBMike Jeffries gikk forbi demonstranter utenfor en Abercrombie & Fitch-butikk i Paris i 2012. De demonstrerte for bedre arbeidsforhold. Foto: BERTRAND GUAY / AFP / NTB

Tiltalen hevder at de siktede brukte makt, lureri og tvang for å utnytte mennene seksuelt. De skal ha ansatt hemmelig personale for å drifte festene, hvor mennene skal ha vært nødt til å signere taushetserklæringer og gi fra seg personlige eiendeler som telefoner før arrangementene startet.

Minst 15 fornærmede

Pågripelsen kommer ett år etter en BBC-avsløring og et gruppesøksmål anklaget Jeffries for å ha brukt utsikter til modelljobber i Abercrombie for å lokke unge menn til arrangementer verden over, hvor de angivelig ble seksuelt utnyttet, skriver The New York Times.

Totalt skal minst 15 ofre være identifisert så langt, men påtalemyndigheten mener det kan være snakk om flere fornærmede.

– Dette er monumentalt for de håpefulle mannlige modellene som ble ofre for disse individene, sier Brittany Henderson, en advokat som representerer saksøkerne i gruppesøksmålet mot Abercrombie og Jeffries.

Abercrombie & Fitch har tidligere uttalt at de er «forferdet og opprørt» over anklagene mot sin tidligere sjef. Selskapet hyret i fjor et eksternt advokatfirma for å etterforske beskyldningene, skriver The New York Times.

Brian Bieber, en advokat for Jeffries, avslo å kommentere anklagene om menneskehandel, men sa at de har til hensikt å «svare detaljert på anklagene» i retten «når det er passende».

Read Entire Article