The Athletic: City-sjef gir seg etter sesongen

2 weeks ago 15



Txiki Begiristain (60) har hentet både Pep Guardiola og Erling Braut Haaland til Manchester City. Nå skal baskerens tid i England gå mot slutten.

  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 08.10.2024 19:12

Det hevder vanligvis velinformerte David Ornstein, reporter for The Athletic. Begiristain har vært sentral i Manchester Citys utvikling etter å ha blitt ansatt som sportsdirektør i 2012.

Tidligere spilte Begiristain blant annet for Barcelona sammen med Guardiola, før duoen bidro til å skape kanskje tidenes beste fotballag i klubben fra 2008 til 2012.

Fire år senere ble de to gjenforent i Manchester City. Guardiola har flere ganger uttalt at Begiristain har vært avgjørende for at han selv har vært i klubben i åtte år.

– En av grunnene til at jeg forlenget kontrakten min to ganger, er fordi Txiki er her, har Guardiola forklart.

Sistnevnte har kontrakt ut neste sesong. Nå vil trolig spekulasjonene rundt Guardiolas fremtid tilta i styrke.

Også da Haaland ble kjøpt i 2022, var Begiristain sentral. Da nordmannen ble presentert, var City-direktøren en glad mann.

– Erling har alt vi ønsker i en spiss og vi er sikre på at han vil utmerke seg i denne troppen og i dette systemet, sa Begiristain.

– Han er et stort talent og har vært en av de beste angriperne i Europa de siste sesongene. Hans målsnitt er eksepsjonelt, og prestasjonene hans i Borussia Dortmund og spesielt i Champions League har vist at han kan lykkes på høyeste nivå, fortsatte City-sjefen.

Ifølge The Atheltic er det en nøye gjennomtenkt og lenge planlagt avgang for Begiristains del.

Read Entire Article