– Tenkte jeg ikke måtte få panikk

1 month ago 19



Dypt rystet etter knivangrepet:

SOLINGEN (TV 2): Marcus Seyer (35) forstod at noe alvorlig hadde skjedd, da folk stormet mot ham og gråt.

 Elin Sørsdahl/TV 2
LØP: Marcus Seyer forsøkte å ikke få panikk fredag kveld, da han skjønte at noe svært alvorlig var i ferd med å skje. Foto: Elin Sørsdahl/TV 2

Publisert 24.08.2024 16:33

Han var på festen fredag kveld i Solingen i Tyskland. Det var en festival for mangfold. Byen feiret 650 år. Det var mange fra LHBT-miljøet på feiringen. 

– Vi stod der borte ved scenen, sier han og peker. Hele området er sperret av. Politiet sikrer fortsatt spor. 

Sammen med venner fra LHBT-miljøet var Marcus på konserten. Da folk kom stormende mot dem, forstod de at de måtte flykte. 

– Vi bare løp og løp nedover gata. 

– Hva tenkte du mens du løp? 

– Jeg tenkte at jeg måtte holde meg rolig. For det nytter ikke hvis du får panikk. Hjertet mitt banket veldig. Vi var selvfølgelig veldig redde, forteller han tydelig preget dagen etter. 

Bilde av offer 

Da de kom et stykke unna følte de seg trygge. Hjemmefra fulgte de med i sosiale medier. 

– Da jeg skjønte at noen hadde blitt drept, påvirket det meg veldig. 

 Elin Sørsdahl/TV 2
RAMMER: Festen fredag var en feiring var mangfoldet i byen. LHBT-miljøet i Solingen er dypt rystet. Foto: Elin Sørsdahl/TV 2

På bakken ligger et regnbueflagg pyntet med lys og blomster. Et innrammet bilde av et av ofrene står på flagget. Identiteten til de drepte er fortsatt ikke offentliggjort. 

– Jeg tilhører LHBT-miljøet her i Solingen, jeg er skeiv. Det preger oss veldig at noe sånt skjer rett rundt hjørnet for oss, her i Solingen. Vi feiret ALLE i går kveld. Alle er rett og slett del av et mangfold. Lesbiske, homofile transseksuelle, ikke-binære. 

– Hvordan opplever du Solingen i dag – etter det som skjedde? 

– Atomsfæren er deprimerende. Vanligvis på en lørdag er det mye liv. Butikker er åpne, folk handler, sitter på kafeer. I dag er det litt annerledes. Det er veldig tomt, som er forståelig. Folk er redde, usikre. 

Fortsatt på frifot

Tysk politi driver nå en intens jakt på personen som knivstakk og drepte flere personer under en byfestival i Solingen i Tyskland fredag kveld.

Tre personer er drept og åtte såret. Av disse har fem alvorlige skader.

 Thilo Schmuelgen / Reuters / NTB
POLITI: Politiet er lørdag til stede like ved åstedet for knivangrepet. Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters / NTB

Lørdag morgen ble en 15-åring pågrepet. Han er mistenkt for å ha en kobling til knivangrepet, og skal ikke være gjerningspersonen.

– Etterforskerne ser foreløpig ikke noe annet motiv enn terror, sier advokat Markus Caspers ved Statsadvokatens kontor i Düsseldorf på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Ifølge politiet kom det ikke noen trusler eller varsel i forkant av angrepet.

Store politiressurser, inkludert politihelikoptre, er med i klappjakten på angriperen. Politiet har ikke gått ut med noen beskrivelse av vedkommende.

Solingen er en by med 160 000 innbyggere i Ruhr-området i den vestlige delen av Tyskland. Det er ikke langt verken til den nederlandske eller tyske grensen.

Read Entire Article