Taylor Swift: – Jeg stemmer på Harris

1 month ago 26



Artisten har frem til nå ikke villet kommentere hvilken side hun står på. En nylig hendelse fikk henne til å ombestemme seg.

 Scott A Garfitt / AP / NTB
BRYTER STILLHETEN: For første gang sier artisten at hun vil stemme på Kamala Harris. Foto: Scott A Garfitt / AP / NTB

Publisert 11.09.2024 05:58 Sist oppdatert 12 minutter siden

Artisten Taylor Swift sier natt til onsdag at hun støtter Kamala Harris i valgkampen, og at hun kommer til å stemme på Demokratene under det kommende valget. 

Det skriver hun i en melding på Instagram. Swift har frem til nå ikke villet kommentere hvilken side i politikken hun står på. 

Nå forklarer hun at en nylig hendelse fikk henne til å forstå at det var riktig å bryte stillheten. 

– Jeg fikk nylig vite at det hadde blitt spredt KI-innhold av meg hvor det ser ut som at jeg viser støtte til Trump, og det ble lagt ut på nettstedet hans, skriver hun på Instagram. 

– Jeg kommer til å stemme på Kamala Harris og Tim Walz i 2024. Jeg stemmer på Harris fordi hun kjemper for rettigheter og saker man trenger en kriger for.

Hun mener USA trenger en leder som gir dem ro og kontroll fremfor kaos. I tillegg skryter hun over Harris sitt valg om å utpeke Walz som sin visepresidentkandidat.

At Swift sier dette nå, kan få mye å si for det kommende valget. Det har vi nemlig sett før. 

Kan ha mye å si 

Det kan komme godt med for Harris at artisten tar side med henne akkurat nå. 

Swift er for tiden en av verdens aller største artister og har en enorm påvirkningskraft blant fansen sin. 

Et eksempel på det så man i september 2023. På sin Instagram-profil oppfordret Swift sine 272 millioner følgere om å registrere seg som velgere.

Etterpå rapporterte nettsiden Vote.org om en økning på 1226 prosent i antall velger-registreringer i timen etter at Swift hadde postet innlegget sitt.

 Jan Helge Rambjør / TV 2
BRA: Det er ikke bare bare at Taylor Swift endelig viser støtte til Kamala Harris. Det kan komme sært godt med i en valgkamp. Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2

– Harris lyktes med tre viktige ting i natt. Amerikanske velgere ble kjent med henne. Hun provoserte Trump til å bruke mesteparten av taletiden til å forsvare seg. Og hun vant støtten til Taylor Swift, sier TV 2s USA-ekspert Eirik Bergesen.

Det har vært knyttet stor spenning til om Swift ville gjøre det samme som hun gjorde i 2020. 

I januar skrev magasinet Rolling Stones at Donald Trump var bekymret for at Swift skulle gi sin offentlige støtte til Joe Biden i presidentvalget, slik hun gjorde i 2020.

Den gang tapte som kjent Trump.

Stikk til JD Vance 

– Med kjærlighet og håp, hilsen Taylor Swift - en barneløs kattedame, skriver hun til slutt. På bildet poserer artisten sammen med en katt. 

Kattespøken er trolig rettet mot Trumps visepresidentkandidat JD Vance. Denne sommeren fikk han sterk kritikk fra flere hold som følge av et gammelt utspill. 

 Jeff Dean / AP / NTB
HARD KRITIKK: JD Vance fikk en hard start på tiden som visepresidentkandidat. Foto: Jeff Dean / AP / NTB

I 2021 uttalte Vance til Fox News at USA drives av «en gjeng barnløse kattedamer med ulykkelige liv og livsvalg». 

Jennifer Aniston var én av flere som kritiserte Vance hardt. I ettertid har Vance beklaget for utspillet. 

Read Entire Article