Tampa Bay åpnet NHL-sesong med solid borteseier

3 hours ago 5

Emil Lillebergs Tampa Bay Lightning forlot orkanherjede Florida og herjet i stedet selv med Carolina Hurricanes og sikret seg 4-1-seier borte i sesongstarten.

Her stopper Hurricane-keeper Frederik Andersen (til høyre) Tampa Bay Lightnings Nikita Kucherov, men Kucherov skulle ende med å få nettkjenning tre ganger – én gang satte han pucken forbi Andersen, mens de to andre scoringene kom på åpent mål, mens vertskapet i North Carolina forgjeves jaget en utligning og forlenging av kampen. Foto: Karl B DeBlaker / AP / NTB

Det var riktignok hjemmelaget som åpnet scoringsballet da Jordan Staal satte inn 1-0 i Lenovo Center etter et snaut kvarters spill fredag kveld.

Deretter var det Tampa Bay Lightning som sto for målene. Brayden Point utlignet da gjestene var i overtall drøyt to minutter ut i andre periode. Den stillingen holdt seg til neste pause, og dermed skulle det hele avgjøres i tredje og siste periode, og den som skulle vise seg å avgjøre det, var Nikita Kucherov.

Elleve minutter ut i tredje periode, tok han Florida-laget i ledelsen for første gang da han satte inn 2–1 i overtallsspill.

Mot slutten av perioden tok Hurricane ut sin danske målvakt Frederik Andersen i håp om å øke presse fremover og kunne utligne og i det minste sikre forlenging av kampen. Det er en risikabel strategi, og det ble i stedet Kucherov som utnyttet situasjonen og la på til 3-1 da det gjensto drøyt to minutter.

Det samme scenarioet gjentok seg 16 sekunder før sluttsignalet. Kucherov avgjorde kampen da han satte inn 4-1 i et tomt Carolina-mål.

Norske Emil Lilleberg fikk nesten elleve minutter på isen – og to minutter for holding – for Lightning.

Etter planen skulle laget fra Tampa Bay tatt imot Hurricanes til kampen i Florida allerede på lørdag. Det satte imidlertid en helt annen og høyst konkret orkan en stopper for. Returkampen er nemlig utsatt på grunn av orkanen Miltons herjinger i Tampa Bay.