Tajik bød opp influenser til «hot» dans på Stortinget

1 month ago 17



– Kanskje det, svarer Hadia Tajik (Ap) på spørsmål fra TV 2 om hun vil danse seg til en ny periode på Stortinget.

 Goran Jorganovich  / TV 2
DANSEGLEDE: Hadia Tajik (Ap) mener erfaring har gjort henne både til en bedre danser og en bedre politiker. Foto: Goran Jorganovich / TV 2

Publisert 10.09.2024 19:28 Sist oppdatert nå

– Hun er rågo! sier den kjente «danseinfluenseren» Kjetil Krogstad om Tajik.

Han har danset seg gjennom hele Norge på sosiale medier siden 2021 med en glovarm kaffekopp i hånden som varemerke. Videoene der han smyger seg fram i leken dansestil, er blitt delt over hele verden.

Nå svinger han og Aps dansedronning Hadia Tajik seg opp i store høyder med flere hundre tusen visninger på sosial medier.

De svever gjennom Stortingets Vandrehall og inn i det ærverdige Lagtinget.

– Dette er et bygg som har opplevd mye politiske krangler, diskusjoner, sinne og aggressiv krangling, så jeg tenkte det var på tide at dette huset fikk oppleve litt dans i korridorene, sier Tajik.

Det var Tajik som bød Krogstad opp til dans.

– Jeg er jo veldig glad i å danse, og har jeg fulgt Kjetil Krogstad på Instagram ganske lenge. Han lager veldig muntre dansevideoer i ulike situasjoner, og det er alltid en kaffekopp med. Så da fikk jeg lyst til å danse med ham, forteller Tajik.

Og Krogstad grep sjansen.

– Du får jo aldri muligheten til danse på Stortinget ellers. Det var bare moro. Hun slo seg helt løs og hadde kjappe og gode bevegelser. Erfaringene fra deltagelsen hennes i «Skal vi danse» sitter fortsatt i, kommenterer han. 

– Bedre politiker

Tajik meldte seg i sommer inn i Oslo Ap, og regnes som en het kandidat til stortingsvalgslisten for Oslo i 2025.

Skal hun få en ny periode på Stortinget må hun sikre seg andreplassen etter Jonas Gahr Støre. Men Kamzy Gunaratnam har varslet at hun gjerne vil beholde den.

– Satser du på å danse deg inn i en ny periode på Stortinget? 

– Kanskje det. Jeg har i hvert fall ikke tenkt å slutte å danse. Vi jobber med veldig mange alvorstunge ting her på Stortinget, og det å legge til litt dans innimellom tror jeg ikke gjør sluttresultatet mindre bra. 

– Hvor motivert er du for en ny periode på Stortinget – tror du det blir like gøy som det er ut som i videoen? 

– Det tar ofte litt tid å finne de rette dansetrinnene, og å bli god på det man gjør, men etter hvert så blir man en bedre danser, og kanskje en bedre politiker. 

 Stian Lysberg Solum / NTB
NY SIDE: Hadia Tajik (Ap) viste seg fra en ny side da hun deltok i TV2-programmet «Skal vi danse», med dansepartner Jone Snilstveit. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Så du er motivert? 

– Nå ble jeg litt usikker på om du intervjuer meg om politikk eller om dansing, hehehe, ler Tajik og avskjærer mer snakk om nominasjon.

Støre er dansemodell

I tre år har Krogstad opptrådt alene i videoer på sosiale medier, i sin gjenkjennelige blå dress, hvite skjorte og slips.

Det er Aps-leder Jonas Gahr Støre som er modellen, forteller han.

– Det er Halloween-kostymet mitt fra 2021 da jeg kledde meg ut som Jonas Gahr Støre. Det var egentlig Støre som danset seg rundt i Norge, forklarer Krogstad.

 Heiko Junge / NTB
MODELL: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på besøk i Kina, i klassisk blå dress, hvit skjorte og slips, som har inspirert «danseinfluenseren» Kjetil Krogstad. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge

Og denne utgaven av Støre har gjort stor suksess fra starten.

 Endre Krogstad
KAFFEKOPP: Kjetil Krogstad laget ny dansevideo på Island onsdag, og kaffen er selvsagt med. Foto: Endre Krogstad

– Det eksploderte – er blitt delt, og treffer hele verden, sier Krogstad. 

Han holder foredrag om arbeidsglede og hvordan folk til å lykkes på sosiale medier, og tar gjerne en dans, også med sin modell, Støre.

– Han må bare slå seg mer løs. Døra mi er åpen – jeg er klar når du er klar, Jonas! sier han. 

Tajik vil spre danseglede

Meningen med videoen som ble publisert før helgen var å spre danseglede, og det virker det som den har gjort, fastslår Tajik.

– Jeg har fått mye positive kommentarer og mye entusiasme, og sett at den er blitt delt av folk fra land som Spania, USA og Russland, og at Stortingspresidenten skriver at han skulle ønske han kunne danse som oss.

– Bør være mer dans, glede og moro i politikken? 

– Det er bare positivt i alle livets sammenheng, og jeg tror det vil gi mer farge til norsk politikk hvis vi kan bringe inn dans der.

 Goran Jorganovich  / TV 2
MORO: Hadia Tajik (Ap) fikk tillatelse til å danse i lagtingssalen og Vandrehallen i Stortinget. Foto: Goran Jorganovich / TV 2

– Men politikken er ikke bare en dans på roser, det har jo du erfart, så det ligger kanskje en motsetning her? 

– Nei, det er ingen motsetning mellom det å gjøre seriøse ting og det å være glad og danse. Målet vårt politisk i arbeiderbevegelsen er jo at man skal bidra til et arbeidsliv som gjør at det blir like fint å jobbe som å danse, som det heter i Ellinors vise, sier Tajik.

Stortingsdans går viralt

Hun viser videre til den tidligere svenske statsministeren, Tage Erlander, som sa at sosialdemokratenes viktigste oppgave er å bygge dansegulv slik at folk kan danse sine egen liv. 

– Det er noen veldig tydelige sammenhenger mellom det å lykkes med både politiske ambisjoner og det å legge til rette for dansen, sier hun.

Read Entire Article