Tafatt Molde slet voldsomt på hjemmebane – vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret

1 month ago 23

(Molde–Elfsborg 0–1) Nå må de vinne borte for å holde Europa League-drømmen i live.

Kristian Eriksen og Mads Engård i diskusjon med dommer Istvan Kovacs  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 22.08.2024 20:53

Erling Moes menn leverte en bedre 2. omgang enn 1. omgang, men klarte aldri å få ballen i mål i første oppgjør av Europa League-playoffen mot svenske Elfsborg.

– De forsvarer seg veldig godt, Elfsborg. De har nøytralisert Moldes styrker, kommenterte fotballekspert Carl-Erik Torp på VG+ Sport-sendingen.

– Man sitter med en følelse med at dette resultatet kan bli vanskelig å komme tilbake fra, fortsatte han.

Få oppsummering av både Molde- og Brann-kampen i VG-studio:

Skal det bli spill i Europa LeagueEuropa LeagueDersom Molde taper mot Elfsborg over to kamper i playoffen, venter spill i Europa Conference League til høsten. på Aker Stadion til høsten, må Molde vinne bortekampen torsdag om en uke. Returoppgjøret kan du se med VG+ Sport.

Elfsborg var ubeseiret på sine seks kamper frem til playoff med fem seire og én uavgjort – og 14–3 i målforskjell.

Men det var Molde som kom best i gang på hjemmebane og så ut til å ha grei kontroll i åpningen. Likevel var det svenskene som kunne juble først på Aker Stadion – på det tidspunktet mot spillets gang. På Elfsborgs første sjanse i kampen var de nådeløse. Michael Baidoo fant Ahmed Qasem inne i boksen. Fra kloss hold var svensken sikker alene med Molde-keeper Albert Posiadala og plasserte ballen ned til høyre.

1 av 2Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Derfra til pause gikk det bare nedover for Molde.

Mats Møller Dæhli og Posiadala holdt på å rote det ordentlig til. Dæhli gikk seg fast nede ved eget cornerflagg og sendte av gårde en pasning mot Posaidala inne i egen boks. Polakken nølte fælt om han skulle gå ut etter ballen, eller om han skulle bli stående inne og valgte en mellomløsning. Nølingen utnyttet Elfsborg-spiss Michael Baidoo, som vant ballen og fikk avsluttet – rett i en Molde-forsvarer.

Erling Moe gjorde fem bytter i 2. omgang, men Molde klarte ikke å bryte ned Elfsborg-forsvaret. Stillingen ble 0–1.

I fjor røk blåtrøyene ut fra gruppespillet i Europa League. Da gikk turen til Conference League, hvor de røk ut i åttedelsfinalen mot belgiske Club Brugge.