– Vi er på rett side av historien, sto det på et av bannerne som demonstrantene bar utenfor nasjonalforsamlingen, skriver AFP.
Demonstrasjonen skjer etter at politiet tidligere på kvelden raidet kontorene til opposisjonspartier og pågrep opposisjonsledere.
Sammenlignes med Belarus
Dette er syvende kvelden på rad med protester. Aage Borchgrevink, seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité, tror regjeringens raid og pågripelser ikke vil bidra til å roe situasjonen.
– Det kan være at dette bare får folk til å bli enda sintere, enda mer bestemte, og til å føle på at det er nå eller aldri, sier Borchgrevink til NRK.
– Så det er dessverre ingen grunn til å tro annet enn at det kan spisse seg til ytterligere. Det kan fort bli mer voldsbruk, fra myndighetenes side, men òg kanskje etter hvert fra demonstrantenes side.
Borchgrevink sammenligner situasjonen med protestene i Belarus i 2020 og 2021, der volden økte i det politiet og regjeringen slo hardere ned på demonstranter og politiske motstandere.
Bred EU-støtte
Uken med protester har skjedd etter at statsminister Irakli Kobakhidze torsdag i forrige uke sa at regjeringen setter forhandlingene om EU-medlemskap på pause.
Demonstrantene har blant annet skutt fyrverkeri mot politiet, som har svart med tåregass og vannkanoner.
Kobakhidze og partiet Georgisk drøm kritiseres for å ta Georgia lenger vekk fra EU og Vesten og mot Russland.
Selv om protestene har vært størst i hovedstaden Tbilisi, sier Aage Borchgrevink at det er bred støtte for å nærme seg støtte i befolkningen i Georgia. Det har også vært protester andre steder i landet.
– Det er uvanlig, sier Borchgrevink.
– Så det er stor og bred folkelig motstand. Mer enn man har sett før.
Interessert i utenriks? Hør utenriksredaksjonens podkast:
Publisert 04.12.2024, kl. 18.07 Oppdatert 04.12.2024, kl. 18.41