Syv brudepiker og syv brudesvenner. Dette vet vi om prinsessebryllupet.

1 month ago 23



Salsa-temafest og totalt 14 brudepiker og -svenner. Nå kommer nye detaljer om prinsessebryllupet i Geiranger.

Fire dager til ende. Slik blir bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett på Sunnmøre. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
  • Anine Hallgren

Publisert: 21.08.2024 13:27

Kortversjonen

Det nærmer seg prinsessebryllup på Sunnmøre. Neste helg smis prinsesse Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) i hymens lenker i Geiranger.

I dag ble det klart at det britiske ukebladet HELLO! Magazine har kjøpt bilderettighetene til bryllupet.

– Vi er glade for å kunngjøre at vi kommer til å dekke hver eneste detalj av bryllupet eksklusivt, skriver magasinet som også publiserer på nett og i søsterpublikasjonen spanske HOLA!

Magasinet skriver at de vil være tett på brudeparet og dokumentere alt fra før-bryllupsfestene til selve hovedarrangementet.

– Forvent eksklusive bilder og innsikt fra de forskjellige feiringene, alt fra salsa-temafesten på fredag, til intime øyeblikk av brudeparet som gjør seg klar om morgenen, skriver HELLO!

– Føler de forstår meg

Magasinet avslører også at det er totalt syv brudepiker og syv brudesvenner under vielsen. De skriver at de vil ta eksklusive bilder av Martha Louises brudekjole. Kjolen omtales som «fantastisk med utsøkt design, som hun har holdt strengt hemmelig».

Også managementet til brudeparet i Norge bekreftet onsdag at de har solgt bilderettighetene.

– Det er selvfølgelig gledelig at så mange ønsker å delta i feiringen. Denne store interessen stiller imidlertid svært høye krav til kapasitet, sikkerhet og logistikk. Vi har derfor valgt å inngå en eksklusiv avtale om dekning av vielsen og festen med HELLO! Magazine, skriver manager Simon Valvik.

Brudeparet selv kommenterer valget slik:

– Jeg er veldig spent på å være i HELLO! og HOLA! – de har alltid nydelige fotoshoots. Stedet for bryllupet vårt i Geiranger er veldig vakkert og betyr mye for meg, og jeg gleder meg veldig til det, sier Märtha Louise.

–Jeg har lest artikler i magasinet og føler at de virkelig forstår meg og Märtha. Andre publikasjoner gjør meg til noe jeg ikke er, men HELLO og HOLA får frem hvem jeg virkelig er, og det er jeg takknemlig for, sier Verrett til magasinet.

Hvor mye magasinet har betalt for bilderettighetene er ikke kjent.

Blir rød løper med gjester

I flere uker har pressen ventet på informasjon om bryllupet. Manager Valvik skriver at de har fått henvendelser fra et tresifret antall medier fra inn- og utland.

Selv om bilderettighetene er solgt, får norske og internasjonale medier tilgang til deler av programmet.

Pressen får ta bilder:

  • Når gjestene og brudeparet ankommer Hotell 1904 i Ålesund torsdagen for en mottagelse.
  • Når gjestene og brudeparet reiser med båt fra Ålesund til Geiranger fredagen, og når de ankommer Geiranger senere på dagen.
  • På selve bryllupsdagen lørdagen blir det lagt opp til en rød løper på Vinjevollen der vielsen skal skje. I tillegg vil brudeparet komme ut for å hilse på lokalbefolkningen etter vielsen.

Men bryllupsfesten til Märtha Louise og Durek Verrett er et privat arrangement, skriver manager Valvik.

– Gjestelisten og detaljer rundt programmet og innholdet vil derfor ikke bli delt offentlig med hverken publikum eller presse fra vår side.

Aftenposten har forsøkt å få svar på hvem som kommer fra den norske kongefamilien. Slottet har hittil ikke besvart våre henvendelser. Durek Verrett har tidligere sagt at kongeparet kommer i bryllupet.

Lager dokumentarfilm

Tidligere er det kjent at et TV-team følger prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i opptakten til bryllupet. Tirsdag fortalte Aftenposten at det er amerikanske filmskapere som lager dokumentar om paret for «en av verdens ledende strømmetjenester».

Den amerikanske regissøren Rebekka Chaiklin er involvert i produksjonen, hun har tidligere laget dokumentaren Tiger King for strømmegiganten Netflix og flere andre produksjoner.

Sunnmøre politidistrikt bekrefter til Aftenposten onsdag at den norske fotografen Ruben Soltvedt, som jobber med dokumentarteamet, har fått særskilt tillatelse til å filme med drone under bryllupet. Luftfartstilsynet har stengt luftrommet over Geiranger hele helgen.

Read Entire Article