Sykdomssmell for Ingebrigtsen før stormøte

1 month ago 23



Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) våknet syk torsdag – bare en uke før han skal møte de tre overmaktene fra OL.

Jakob Ingebrigtsen måpet da han løp inn til verdensrekord på 3000 meter sist helg. Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 29.08.2024 16:16 | Oppdatert: 29.08.2024 16:28

Ingebrigtsen satte verdensrekord på 3000 meter søndag med 7.17,55. Det har fått mange til å leke med tanken om et nytt verdensrekord-forsøk på 1500 meter allerede neste torsdag under Diamond League i Zürich.

Men nå har Ingebrigtsen blitt syk, bekrefter presserådgiveren Espen Skoland til VG.

– Jakob er litt rusten i formen. Han sliter litt med sykdom. Han håper at det er forbigående og at han er oppe og nikker igjen neste torsdag, sier Skoland.

Manager Daniel Wessfeldt hintet til VG mandag om at det kunne komme et verdensrekord-forsøk på 1500 meter enten i Zürich eller i Brussel 13. september.

– Jeg tror det kan være greit å skru ned forventningene ørlite. Vel er Jakob en maskin, men selv ikke han kan slentre inn på løpebanen og bare plukke rekorder, sier Skoland.

Planen er fortsatt å stille til start i Zürich – der Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse som slo ham i OL på 1500-meteren også er bekreftet til start.

Ingebrigtsen har nå tre verdensrekorder (se faktaboks) – målet er å ta totalt ti (!).

– Jeg tror han lever godt med forventninger, og takler press bedre enn de aller fleste. Men alt handler ikke alltid om rekorder. Jakob elsker å løpe. Og når vær, vind og luftfuktighet og alt det der stemmer, så står helt sikkert rekorder for fall. Men for Jakob er taktikkeriet, rivaliseringen og jaget etter nok en seier en vel så stor motivasjonskraft, sier Skoland.

Ingebrigtsen har blitt slått de tre siste mesterskapene på 1500 meter – men i Diamond League har han vunnet ti på rad. Inkludert da han knuste OL-vinner Hocker med supertiden 3.27,83 sist uke.

Sist han ble slått med harer/lysharer på øvelsen var i september 2021.

Enkelte kritikere har uttalt at Ingebrigtsen heller bør satse på 5000 og 10.000 meter i fremtidige mesterskap, men hovedpersonen virker fast bestemt på å satse på 1500 meter også i OL i 2028.

– Jakob er heller ikke så redd for å tape som mange tror. I hans hode er mellomdistanser friidrettens Formel1, og det er enhver løpers ansvar å bidra til sirkus i hvert eneste løp. Det er det som betyr mest, sier Skoland.

Espen Skoland med Jakob og Henrik Ingebrigtsen under EM i Roma. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
Read Entire Article