Støre taler til landsstyret: Nye grep mot kriminalitet

2 weeks ago 12



Sommerens mange tilfeller av alvorlig kriminalitet, ikke minst blant barn og unge, blir en hovedsak for statsminister Jonas Gahr Støre når han rett etter klokken 12 taler til landsstyret i Arbeiderpartiet.

Landsstyret er Aps nest øverste organ etter landsmøtene. Støre møter sine partifeller om lag ett år før valgdagen neste år. På målingene er oppslutningen om Arbeiderpartiet langt unna gamle høyder, men Støre har i flere intervjuer slått fast at han selv har klokkertro på valgseier i 2025.

Flere av hovedpoengene i talen ble nok presentert som nyheter i går, da Støre møtte pressen sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum og justisminister Emilie Enger Mehl på Mortensrud i Oslo.

– Selv om Norge er et trygt land og Oslo er en trygg hovedstad, så er det veldig alvorlig når nabolag blir truet og det skapes utrygghet. Det er som en gift for fellesskapet, sa Støre på pressekonferansen.

Der kunngjorde han at regjeringen setter av 2,8 milliarder kroner til en pakke mot kriminalitet i statsbudsjettet for neste år. Politiet får den største potten på 2,4 milliarder kroner - en økning på 10 prosent fra i dag.

Regjeringen setter også av 90 millioner kroner til å bekjempe økonomisk kriminalitet, ved å styrke Økokrims evne til å avdekke bakmenn, for eksempel ved ny teknologi.

Publisert 17.09.2024, kl. 11.47

Read Entire Article