Støre om kongens tale: – Gjorde veldig inntrykk

3 hours ago 4



 Fredrik Solstad, VGSLOTTS-NACHPIEL: Statsminister Jonas Gahr Støre, arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna og energiminister Terje Aasland på Lorry i Oslo torsdag kveld. Foto: Fredrik Solstad, VG

Statsministeren gikk rett fra middag på slottet til pils på brun pub i Oslo.

Lorry, OsloFredag 25. oktober kl. 00:32

Kortversjonen

  • Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gikk rett fra stortingsmiddag på Slottet til puben Lorry i Oslo torsdag kveld.
  • Han forteller at kong Haralds tale under middagen gjorde stort inntrykk på gjestene.
  • Kongen var blant annet åpen om at det siste året har vært vanskelig for kongefamilien.
  • – Måten kongen deler det på, tror jeg har veldig stor betydning ut i folket også, fordi det gir støtte til alle de som er involvert og som som opplever slike utfordringer, sier Støre.

– Dette er det nærmeste utestedet fra der jeg bor i statsministerboligen, så jeg er her fra tid til annen når jeg skal hygge meg, sier Jonas Gahr Støre.

Han møter VG tilfeldigvis på den velkjente brune puben Lorry, etter å ha vært på årets stortingsmiddag på Slottet torsdag kveld.

Her leverte kong Harald en tale som har fått stor oppmerksomhet – både fordi han var åpen om at det siste året har vært vanskelig for kongefamilien, og fordi han spøkte om eget gravsted:

– Jeg har aldri vært på slottet og opplevd at det først ble applaus som gikk over i trampeklapp som varte, sier statsministeren.

I sin tale viste kong Harald blant annet til da han måtte fraktes hjem fra Malaysia etter at han ble syk på reise i vinter.

– Vi er takknemlige for all den varmen og omtanken som er blitt vist oss gjennom dette spesielle og krevende året, sa han blant annet.

– Av og til er livet rett og slett veldig vanskelig, det er noe alle kan oppleve, også vår familie.

Middagsgjestene på slottet besto hovedsakelig av stortingsrepresentantene, stortingspresidenten og statsråder.

– Talen gjorde veldig inntrykk på gjestene, sier Støre.

– Den var ærlig og personlig og kombinerte kongens lune humor med et ærlig innblikk i livets alvor for en familie som har hatt en tøff tid.

– Jeg tror mange i Norge har familieerfaringer som også har kapitler med tøffe tider. Nå har kongefamilien en slik tid, sier Støre og legger til:

– Måten kongen deler det på, tror jeg har veldig stor betydning ut i folket også, fordi det gir støtte til alle de som er involvert og som som opplever slike utfordringer .

Statsministeren sitter sammen med flere politikerkolleger på Lorry sent torsdag kveld, deriblant arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) og energiminister Terje Aasland (Ap).

 Lise Åserud / NTBMIDDAGSKLARE; Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre på slottet torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er ikke ofte at en statsminister går ut etter en middag på slottet?

– Jeg synes denne tradisjonen er hyggelig. Det er litt underlig å gå i dette antrekket på en brun pub, men jeg er ikke alene, sier en kjole og hvitt-kledd Støre.

Han peker også på at han mener det er ganske unikt i internasjonal sammenheng at alle de 169 medlemmene av Stortinget og i regjeringen går på middag sammen som kolleger.

– Og det har verdi i den tiden vi er i nå.

Read Entire Article